AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 19.2.2017

PS Kemi ja OPS pistejakoon

PS Kemi ja OPS pistejakoon

Jari Åhman pettyi tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi joutui tyytymään varsin nihkeän peliesityksen jälkeen 0-0-tasapeliin Suomen Cupin kotiottelussaan Oulun Palloseuraa vastaan.

Sen sijaan Ykköseen takaportin kautta nousseelle vierasjoukkueelle tulos kelpasi mainiosti, olihan OPS hävinnyt edellisen cupin pelit runsasmaalisesti 0-4 ja 0-9.

PS Kemillä oli paikkoja useammankin maalin tekemiseen, mutta laatua puuttui niin keskityksistä kuin maalinedustaväännöistäkin. Useimmiten OPS-puolustus sai jalkoja laukausten eteen ja loput pallot poimi tällä kertaa hyvin pelannut PS Kemin viimevuotinen liigavahti, OPS-paitaan siirtynyt Juhani Pennanen.

– Ei mennyt tuloksellisesti putkeen. Toisaalta hyvä, että tähän väliin tuli vähän heikompi esitys. Ehkä se herättää pojat ja koko tiimin, sanaili kotijoukkueen valmentaja Jari Åhman.

Åhman arvioi, että peli kaatui pääosin huonoihin syöttöihin, pallon karkaamisiin jaloista ensikosketuksella ja pehmeyteen kaksinkamppailuissa.

– Se on keskittymisen puutetta ja huolimattomuutta, kyse ei ole taidon puutteesta. Nyt nähdään miten joukkue käsittelee heikon peliesityksen. Alkaako tulos painamaan mieltä, vai tuoko se voimaa seuraaviin peleihin.

PS Kemin paras pelaaja oli vikkeläkinttuinen Aleksi Gullsten, joka jakoi terävimmät keskitykset. Topparina pelannut Ryan Gilligan ei yltänyt edellisen pelin tasolle. Muutama harhasyöttö antoi OPS:lle jopa saumat voitonkin ottamiseen. Loppua kohti kotijoukkueen ote hiukan terävöityi, etenkin Omar Jaman tultua vaihdosta kentälle Marek Kaljumäen tilalle. Jama pyrki pelaamaan palloa selkeästi ylöspäin muun joukkueen hinkatessa palloa keskikentällä sivuttaissuunnassa.

Toisaalta OPS teki kotijoukkueen pelaamiseen hankalaksi tiiviillä prässäämisellä pyrkien viemään tilan ja ajan pois kemiläisfutaajilta valumatta silti liian alas. Ja siinä sivussa käytti kaikki mahdollisuudet ajanpelaamiseen.

Lisää uutisia