vko.07 // 18.2.2017

RoPS taipui KPV:n vieraana

Robert Taylorin maalit eivät riittäneet RoPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura nousi jo kertaalleen maalin takaa johtoon Suomen Cupin lohkovaiheen neljännessä Kokkolan Palloveikkoja vastaan. Avausjakson lisäajan tasoitus sekä toisen jakson kaksi osumaa jättivät täyden pistepostin kuitenkin KPV:lle luvuin 4-2 (2-2).

RoPS lähti otteluun hyvällä jalalla. Jo vajaan kymmenen minuutin jälkeen sekä Robert Taylorille että Simo Roihalle onnistuttiin rakentamaan potentiaaliset maalipaikat.

Verrattuna edelliseen OPS-otteluun RoPS oli jo saanut hiukan täydennystä miehistöönsä. Sekä Sani Kaita että Anselmi Nurmela olivat palanneet aloituskokoonpanoon. Nurmela tosin joutui pelaamaan hiukan oudolla pelipaikalla laitapuolustajana. Kärjessä RoPS:lla jatkoi Michael Ibiyomi, Simo Roihan ja Sakari Tukiaisen pelatessa laidoilla.

RoPS:n vahva ote taittui puolittain onnekkaalla KPV:n osumalla. Miika Hohenthalin laukaus kimposi Lassi Järvenpään kautta ohi Antonio Regueron.

Kapteenin nauhaa kantanut Robert Taylor nosti RoPS:n johtoon. Pusku Eetu Muinosen keskitykseen leijaili yli KPV-vahti Joonas Myllymäen. Hiukan myöhemmin Simo Roiha hankki RoPS:lle vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, eikä Taylor näiltä etäisyyksiltä kovinkaan usein epäonnistu.

Avausjakson lisäajan viimeisillä sekunneilla KPV onnistui vielä hankkimaan kulmapotkun. Kaksimetrinen toppari Henri Myntti survoi ottelun tasoihin.

Kotijoukkueen Henri Myntti oli yksi ottelun hahmoja. Myntti onnistui järkyttämään Sinisissä pelanneen RoPS:n toistamiseen toisen jakson alkuminuuteilla. Keskialueen vapaapotku kimposi kentän korkeimmasta kupolista yli Antonio Regueron. Ottelun loppunumerot 4-2 viimeisteli vain viisi minuuttia kentällä ollut Aram Hasanzada. Tilannetta edelsi epäonnistunut RoPS-syöttö.

KPV:n voiton myötä Suomen Cupin A-lohkon jatko mutkistui oleellisesti. Voitto viimeisestä ottelusta PS Kemiä vastaan takaisi RoPS:lle vähintäänkin lohkon kakkossijan. Tällä hetkellä lohkon voitto on kuitenkin kolmen kauppa. Kärkisijasta taistelevat RoPS:n lisäksi sekä puhtaalla pelillä jatkava KPV että toistaiseksi ainoastaan yhden tappion kärsinyt PS Kemi.