vko.07 // 18.2.2017

IFK Mariehamn voitti EIF:n niukasti

Aleksei Kangaskolkka iski ottelun ainokaisen. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn joutui EIF:n kanssa tiukoille Respect Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa. Lopulta IFK puristi ottelusta kuitenkin 1-0 (0-0)-voiton.

EIF piti IFK:ta tiukoilla ja ratkaisu nähtiin 87. minuutilla, kun IFK Mariehamnille tuomittiin rangaistuspotku EIF-pelaajan pelattua palloa kädellään rangaistusalueen sisällä. Rankkarin ampui varmasti verkkoon Aleksei Kangaskolkka.

EIF pelasi vahvasti ensimmäisen puoliajan pitäen vieraansa poissa maalipaikoilta. Heti toisen puoliajan käynnistyttyä IFK otti kuitenkin pelin haltuunsa ja sai luotua useita maalipaikkoja, mutta Jonathan Jäntti EIF:n maalilla torjui hyvin.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa IFK:n päävalmentaja Peter Lundberg kehui EIF:iä ja kehui joukkueen olevan oikealla tiellä ja menneen eteenpäin viime kaudesta. Omasta pelistä Lundberg ei ollut tyytyväinen omiensa ensimmäisen puoliajan syöttötyöskentelyyn ja -nopeuteen, mutta toisella puoliajalla peli parani ja voitto luonnollisesti tyydytti IFK-luotsia.