vko.06 // 11.2.2017

PS Kemi otti avausvoittonsa cupissa

PS Kemi pääsi pitkästä aikaa voiton makuun. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi otti avausvoittonsa Suomen Cupin lohkovaiheessa kaatamalla lauantaina AC Oulun 2-1 (1-1).

Voitto oli samalla pitkästa aikaa PS Kemin ensimmäinen virallisissa otteluissa. Edellinen tuli viime kesän Veikkausliigassa 26.8., kun PS Kemi haki pisteet PK-35 Vantaalta maalein 0-1.

PS Kemin ottelun ensimmäisen maalin ja ansaitun tasoituksen tuuttasi Filip Valencic 20. minuutilla. Slovenialainen sai nappisyötön Rasmus Karjalaiselta ja veto upposi vastustamattomasti oululaisvahti Johannes Wentinin taakse. Karjalainen puolestaan tökkäsi voittomaalin maalin edustalta reboundista 75. minuutilla.

PS Kemille aina vaikea vastustaja ollut AC Oulu meni 0-1 -johtoon jo 3. peliminuutilla kemiläisille hyvin tutun Sasa Jovovicin toimesta. PS Kemin entinen kärkimies karvasi pallon Juuso Laitiselta, eteni boksiin ja sijoitti pallon etukulmasta sisään ohi Oskari Forsmanin.

Hallintajakson aikana PS Kemi sai aikaan useita keskityksiä ja puolenkymmentä kulmaa, mutta ne jäivät tuloksettomiksi. Hiukan lisää tarkkuutta ja malttia, niin ottelu olisi voinut ratketa jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Johtomaali olikin AC Oulun ainoa tilanne ensimmäisellä puolituntisella. Pian PS Kemin tasoituksen jälkeen kotijoukkueella oli oiva tilaisuus mennä johtoon, kun Karjalainen pelattiin läpi, mutta oikea-aikaisesti vastaan tullut Wentin pystyi peittämään laukauksen.

Sen jälkeen kotijoukkueen pirteä ote lopahti ja vieraat pääsivät paremmin otteluun mukaan. 32. minuutilla AC Oulu sai pelattua pallon toistamiseen kotijoukkueen maaliin, mutta tilanteessa maalivahti Oskari Forsman lanattiin kumoon ja tuomari hylkäsi osuman neuvoteltuaan avustavan tuomarin kanssa. Aivan jakson loppuminuuteilla AC Oulu sai vielä aikaan yhden ylärimalaukauksen.

Toinen jakso oli tasokasta avauspuolikasta latteampi ja vieraat hallitsivat palloa enemmän, mutta tehottomasti. PS Kemin pelaaminen palasi puolestaan kauden aiemmista otteluista tuttuun pallon keskikentällä hieromiseen ja hätäisiin syöttöihin. Toisaalta oululaisten karvaus oli tehokasta ja vieraat veivät valtaosan kaksinkamppailuista. Isompaa hätää PS Kemillä ei kuitenkaan ollut, keskitykset, kulmat ja vapaapotkut pystyttiin peittämään varsin hyvin.