AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.03 // 18.1.2017

HIFK:n valmennus Salmen sopimuksesta: "Lupaava pelaaja"

HIFK:n valmennus Salmen sopimuksesta: "Lupaava pelaaja"

Antti Muurinen pitää Joonas Salmea lupaavana pelimiehenä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK tiedotti keskiviikkona tehneensä vuoden sopimuksen seuran A-junioreista nostetun 19-vuotiaan Joonas Salmen kanssa.

Laitapuolustaja Salmi keräsi kehuja HIFK:n päävalmentajalta Antti Muuriselta.

– Salmi on juoksuvalmis ja nopea pelaaja, joka on valmis miesten peleissä vaadittavaan fyysisyyteen. Hän tulee seuran omista junioreista ja se on se tie, jonka pelaajan tulisi kulkea. Joonaksen kohdalla reitti on kuljettu, Muurinen sanoi.

– Hän on pärjännyt joulukuusta asti vahvasti meidän harjoituksissa. Kyseessä on lupaava pelaaja. Toivotaan, että hän pystyy kehittämään itseään ja otteet säilyisivät yhtä vahvoina. Ihmisenä ja pelaajana Joonas on täynnä itseluottamusta ja sellainen "kuvia kunnioittamaton" pelaaja, joka ei pelkää kentällä ketään. Uskon vahvasti, että hän pystyy pelaamaan Veikkausliigassa jo ensi kaudella.

Pitkään HIFK:ssa pelaajana ja valmentajana toiminut Teemu Kankkunen siirtyi joulukuussa 2015 HIFK:n A-junioreiden päävalmentajaksi. Hän on päässyt näkemään Salmen kehittymisen läheltä. Kankkusen mukaan Salmen murtautuminen edustusjoukkueen kokoonpanoon on erinomainen esimerkki siitä, miten kova työ palkitaan.

– Salmi on ollut A-junioreiden yksi määrätietoisimmista, kilpailullisimmista ja tavoitteellisimmista pelaajista. Juoksu- ja kaksinkamppailuvoimaisena, sekä peräänantamattomuutensa puolesta hänellä on hyvät ominaisuudet kehittyä lähivuosina hyväksi veikkausliigapuolustajaksi. Junioriuransa pääosin laiturina pelanneena hän pystyy myös toimittamaan palloa maalille varsin hyvin. Siirto laitapuolustajaksi on tapahtunut vasta hiljattain. Vielä kun pelipaikkakohtaiset asiat kehittyvät, haastaa Joonas varmuudella asenteellisesti samankaltaiset tahtopelaajat laitapakin tontilla, kuten Tommi Vesalan ja Matias Hännisen, Kankkunen kertoi.

Lisää uutisia