AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 15.1.2017

VPS vahvisti valmennusryhmäänsä ravitsemusasiantuntijalla

VPS vahvisti valmennusryhmäänsä ravitsemusasiantuntijalla

Vaasan Palloseuralla on tulevana keväänä oma ravitsemusasiantuntija. Helsinkiläinen Mari Lahti tapasi joukkueen ensimmäistä kertaa tiistaina.

Lahden liittyminen VPS:n valmennusryhmään on osa seuran ja Kvantian välistä yhteistyötä. Lahti on valmistumaisillaan oleva, tuoreella innolla ja tietotaidolla varustettu nuori nainen, joka on jo viimeisen kolmen vuoden ajan tehnyt urheilijoiden kanssa töitä. Hän on muun muassa luennoinut ja antanut urheilijoille henkilökohtaista neuvontaa ravitsemuksesta.

– Nautin siitä, kun näen, että asiakkaani saavat ahaa-elämyksiä, joiden myötä he pystyvät parantamaan omaa syömistään ja ymmärtävät kuinka tärkeää se on, Lahti kertoo hymyssä suin.

Ensimmäisenä tarkastellaan pelaajien nykytilannetta; mitä he syövät tällä hetkellä ja mitä parannettavaa ruokailutottumuksissa olisi. Sen jälkeen aloitetaan konkreettiset toimet. Joukkueen vastaanotto oli varsin hyvä.

– Tämä on hieno tilaisuus päästä tekemään pidempää projektia ja päästä osaksi valmennustiimiä, koska se on vielä aika harvinaista tällä kentällä. Pojat vaikuttivat tosi innostuneilta ja kiinnostuneilta. Heillä on kova hinku pärjätä paremmin jalkapallossa ja saada lisää tietoa ravitsemuksesta, Lahti toteaa.

Päävalmentaja Petri Vuorinen on tyytyväinen, että valmennusporras sai osaamista myös tälle alueelle enemmän.

– Tämä liittyy kokonaisvaltaiseen ajatteluumme urheilijaa kohtaan. Tehdään asiat niin hyvin kuin pystytään omilla resursseillamme ja joka vuosi pyritään kehittämään toimintaa. Huomasimme viime kaudella, että ruokavalioissa on pelaajilla puutteita ja sen puolen parantaminen auttaa pelaajan palautumista ja kehittymistä sekä muita asioita. Ruokavalio on iso osa onnistumista kentällä. Tämä on osa kulttuuria, jota haluamme seuraan luoda, Vuorinen analysoi.

Lahden ensitapaamisesta joukkueen kanssa Vuoriselle jäi hyvä, positiivinen olo.

– Mari tuo lisää energiaa valmennusryhmäämme. On hienoa nähdä miten innostunut omasta erikoisosaamisestaan hän on ja miten hän opastaa sitä osaamista meidän pelaajillemme. Yhteistyö on alkanut todella hyvin ja yhteydenpito on tiivistä, Vuorinen paaluttaa.

Lisää uutisia