AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 24.12.2016

Hostikka: ”Maalimäärän tuplaus kauden 2017 tavoite”

Hostikka: ”Maalimäärän tuplaus kauden 2017 tavoite”

Kuva: Juha Tamminen

Syksyllä 19 vuotta täyttänyt FC Lahden Santeri Hostikka pelasi huikean vuoden. Tulevan kauden tavoitteet ovat kuitenkin vielä korkeammalla.

Santeri Hostikka pelasi kaudella 2015 Kakkosta PKKU:n riveissä. Seuraavana talvena hän onnistui vakuuttamaan FC Lahden valmennusjohdon ja kirjoitti vuoden sopimuksen helmikuussa. Lokakuussa se jatkettiin kestämään kauden 2018 loppuun.

Hostikka pelasi Veikkausliigakaudella 2016 29 ottelussa ja iski neljä osumaa. Maalisyöttöjä hän antoi kuusi.

- Aina voi parantaa, mutta olihan se ihan ok kausi. En odottanut, että pääsisin pelaamaan noin paljon. Ensi kaudella pitää taas parantaa paljon. Olen tyytyväinen, mutta tason pitää nousta, Hostikka pohtii.

- Haluan parantaa oikeastaan kaikessa, lähtien peruspelaamisesta. Tehoja saisi myös tulla lisää. Maalimäärän tuplaaminen on ensi kauden tavoitteeni, hän jatkaa.

FC Lahti pelasi kauteen 2017 valmistautumisensa ensimmäisen harjoitusottelun viikko ennen joulua. Pääosin nuorista testipelaajista koostuneet FC Lahti ja KuPS päätyivät Mukkulassa 2-2-tulokseen. Hostikka tuli vaihdosta kentälle tunnin kohdalla.

- Se ei ollut minulta kovin hyvä peli. Huomasi, etten ole vielä hyvässä kunnossa. Onneksi kauden alkuun on aikaa, tosipeleihin vajaa kuukausi. Kyllä se tästä lähtee.

- Ringissämme on ollut paljon pelaajia. Vaikea sanoa joukkueesta vielä mitään, kun kaikki eivät ole olleet mukana. Harjoituksissa on ollut positiivinen meininki.

Hostikka osallistui vuoden aikana myös kaikkiin ikäluokkansa maajoukkuetapahtumiin. Viimeksi hän antoi näyttöjä Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautoselle alle 20-vuotiaiden leirillä Espanjassa marraskuussa.

- Toivottavasti olen mukana alle 21-vuotiaissa ensi kaudella, Hostikka kommentoi.

FC Lahti avaa kilpailullisen vuotensa 2017 Respect Suomen Cupin ottelulla FC Hakaa vastaan 21. tammikuuta Mukkulan hallissa.

Lisää uutisia