FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2016

Captain's Ball Stefan Håkansille

Captain's Ball Stefan Håkansille

Stefan Håkans - Captain's Ball vuonna 2016. (Kuva: Pasi Heikkilä)

Captain's Ball -gaalan pääpalkinto 2016 luovutettiin FC Interin perustajalle ja pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Stefan Håkansille.

Palkitsemisperusteissa mainittiin seuraavaa:

Vaikka jalkapalloseura on myös yritys, ei jalkapallojohtaminen ole perinteistä yritysjohtamista ja näiden yhdistäminen menestyksekkäästi vaatii erityislaatuisen persoonan. Vain tällainen persoona pystyy luomaan myös oman seuran; ei isolla rahalla nopea menestys tähtäimenä, vaan kärsivällisesti rakentaen ja tukevan pohjan luoden. Kun kruununa pitkälle työlle on tullut Suomen mestaruuskin, tarina on ainutlaatuinen. Ja kun tähän yhdistetään pitkäaikainen pyyteetön työ koko suomalaisen jalkapallon eteen muun muassa yli puolentoista vuosikymmenen aikana Veikkausliigan hallituksessa, on paketti koossa. Poikkeukselliset yksilöt pystyvät poikkeuksellisiin saavutuksiin. Sellaiseen on yltänyt Football Club Internationalin – FC Interin – perustaja, joka on jättänyt lähtemättömän puumerkkinsä lajin huipulle Suomessa. Captain's Ball vuonna 2016 ojennettiin Stefan Håkansille.

Captain's Ball on Palloliiton ja Veikkausliigan erikoispalkinto erityisen positiivisesta ja merkittävästä suomalaisen jalkapalloilun hyväksi tehdystä työstä. Jari Litmanen luovutti kultaseppämestari Jyrki Laisalmen tekemän ja Posti Oy:n lahjoittaman palkinnon edelleen ikuisesti kiertäväksi. Palkinto jaetaan nyt viidennentoista kerran.

vko.24 // 17.6.2019
Lisää uutisia