vko.39 // 29.9.2016

​HJK:n nuoret 0-0-tasapeliin

HJK:n U19-joukkue sai keskiviikkona vieraakseen UEFA Youth Leaguen karsinnoissa Cork City FC:n Irlannista. Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli alusta asti tasainen.

Vieraat hallitsivat molempien jaksojen alkuja, mutta Klubi onnistui kääntämään hallinnan itselleen pelin edetessä. Alun hermostuneisuutta voidaan laittaa vähäisen tiedon piikkiin. Irlantilaisten pelityylistä ei silti paljastunut ottelun edetessä mitään mullistavaa.

Vieraiden pelityyli nojasi vahvaan laitapelaamiseen, sekä kovaan kaksinkamppailuun. Sen minkä pienikokoisempi HJK hävisi fysiikassa, se otti takaisin syöttötaidossa. Klubi onnistui lukuisia kertoja murtamaan vastustajan prässin hallituilla syöttökombinaatioilla. Peliä taidokkaasti rytmittänyt Lucas Lingman laskeutui kymppipaikaltaan hanakasti avaamaan syöttölinjoja.

Hyökkäyspäässä isänniltä parasta vauhtia pitivät Saku Ylätupa, sekä Timo Stavitski. Ylätuvan oikea-aikaiset pystyjuoksut aiheuttivat ensimmäisellä nelivitosella irlantilaisten toppareissa sekaannusta, mutta seuraavaan osaotteluun parannettavaksi jäi pystysyöttöjen tarkkuus.

Ylätuvalle avautui toisella puoliajalla parikin huippupaikkaa, mutta tällä kertaa ei ollut onnikaan myötä, vaan pallo pomppi lähellä maaliviivaa uhrautuvasti pelanneisiin Cork Cityn puolustajiin. Varsinkin toisen puoliajan viimeinen vartti oli isäntien hallintaa. Neljä perättäistä kulmapotkua synnyttivät vieraiden maalille todellisen paineen, mutta helpottavaa osumaa ei silti nähty.

- 0-0 tasapeli ottelutapahtumiin nähden tyydyttää näin kotiottelusta, kun parin toinen puoliaika on pelaamatta. Molemmilla oli paikkansa, meillä ehkä kuitenkin paremmat ja enemmän pelaamalla tulleet paikat. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän peliä hallitsimme, HJK:n valmentaja Toni Koskela summasi.

- Seuraavaan peliin meidän on helpompi lähteä. Jokainen näki nyt vastustajan pelaavan ja minkälaisia pelaajia eri paikoille löytyy. Tähän peliin vastustajalla oli meistä yhden netissä lähetetyn Honka-pelin verran enemmän videomaterialia kuin meillä heistä.

Toinen osaottelu pelataan Corkissa 19.10.