AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 28.9.2016

​HJK:n nuoret UEFA Youth Leaguessa keskiviikkona

​HJK:n nuoret UEFA Youth Leaguessa keskiviikkona

Obed Malolo on mukana Klubin nuorten ryhmässä. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n nuoret saavat syksyyn kovia kansainvälisiä pelejä, kun Klubin U19-joukkue kohtaa UEFA Youth Leaguessa irlantilaisen Cork Cityn.

Ottelupari alkaa kotipelillä keskiviikkona 28.9.kello 19.00 Sonera Stadiumilla. Avoinna on Pääkatsomo ja kaikki liput maksavat ennakkoon 10 euroa.

- Youth Leaguen pelit ovat meille iso mahdollisuus ja kunnia. Näissä peleissä kaikki varmasti haluavat olla mukana ja näyttää parastaan. Viime kaudella olimme mukana nuorten Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa suomalaisseurana ja vastassa oli skotlantilainen Celtic, jonka pelaajia oli jo heidän kovassa miesten joukkueessaan ja maajoukkueissa. Tällä kertaa vastus tulee Irlannista, ison futiskulttuurin ympäristöstä sekin, joukkueen päävalmentaja Toni Koskela sanoo.

- Tällaiset hienot kansanväliset ottelut katkaisevat arjen. Sarjapelejä on ollut paljon niin Klubi 04:lla kuin liigajoukkueella, joten nyt nämä pari viimeistä päivää keskitytään tähän peliin.

Viime vuoden nuorten joukkueesta Veikkausliigaan nousivat mm. Sebastian Dahlström ja Lassi Lappalainen. Mukana on nytkin runsaasti lupauksia, mutta myös jo Veikkausliigasta tuttuja nimiä.

- Joukkueemme koostuu pääosin Klubi 04:n pelaajista. Kilpailuun saa nimetä kolme yli-ikäistä, eli vuonna -97 syntynyttä pelaajaa. Näiden tulee olla pelannut seurassa edelliset kaksi vuotta. He ovat Obed Malolo, Joachim Böckerman ja Henrik Ölander.

- Edustusjoukkueen rinkiin kuuluvista tuttuja kasvoja ovat Malolon lisäksi Aapo Halme, Lucas Lingman, Saku Ylätupa, Lassi Lappalainen ja Evans Mensah. Paljon tietenkin liigajoukkueen tilanteesta riippuu se, miten nämä pelaajat ovat käytettävissä näissä otteluissa, Koskela kertoo.

Jos HJK U19 selvittää tiensä jatkoon, tulee vastaan voittaja otteluparista APOEL FC – AS Roma.

Lisää uutisia