AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2016

Backe: ”Granlundin juoksuvoima tekee vaikutuksen”

Backe: ”Granlundin juoksuvoima tekee vaikutuksen”

Albin Granlund on tehnyt vaikutuksen Huuhkajaluotsiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomi kohtaa Saksan Mönchengladbachissa keskiviikkona 31.8. ja Kosovon MM-karsintojen avausottelussa Turussa perjantaina 5.9.

Päävalmentaja Hans Backe julkaisi kokoonpanonsa kamppailuihin keskiviikkona.

- Meillä on edessä erittäin motivoiva ottelu Saksaa vastaan. Kyseessä on yksi maailman parhaista joukkueista ja meitä tullaan testaamaan kuten keväällä Puolaa, Belgiaa ja Italiaa vastaan, Hans Backe totesi.

Suomi pelasi kesäkuussa Belgian kanssa 1-1-tasapelin sekä kärsi 0-2-tappion Italialle.

- Belgia ja Italia -ottelut olivat askeleita eteenpäin. Meidän piti puolustaa paljon, mutta teimme sen hyvin. Kysymys on tietysti siitä mihin pystymme hyökkäyksessä, mitä teemme kun saamme pallon.

Backe kommentoi valintojaan lehdistötilaisuudessa. Veikkausliigasta mukana on RoPSin Janne Saksela sekä ensimmäistä kertaa IFK Mariehamnin Albin Granlund.

- Olen nähnyt Albinilta nyt useita otteluita. Hänen työmoraalinsa ja juoksuvoimansa ovat tehneet minuun vaikutuksen ja ne sopivat tapaamme pelata, Backe kehui.

- Hän pystyy juoksemaan kentän laidalla vaikka koko päivän. Hän ansaitsee saada paikan tästä joukkueesta, hän on pelannut niin hyvin IFK Mariehamnille.

Listalta löytyy tietysti myös Tanskassa maaleja hurjalla tahdilla takonut Teemu Pukki.

- Teemu "maalikone" Pukki, hän on hyvin mielenkiintoinen. Hän on yhtäkkiä tehnyt kahdeksan maalia ja on todella kuuma pelaaja tällä hetkellä. On tietysti erittäin tärkeää, että meillä on hyökkääjiä, jotka tekevät maaleja. Roman Eremenko tekee maaleja, kuten myös Eero Markkanen, joka näyttää olevan hyvässä kunnossa.

Kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantumisista kärsivät Joona Toivio sekä Tim Sparv. Perparim Hetemaj jää pois maaotteluista henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Backe on mielissään MM-karsintojen alkamisesta Turussa syyskuun alussa.

- Olemme valmistautuneet näihin peleihin viimeiset kuukaudet. Nyt se alkaa, nämä ovat ratkaisevia hetkiä. Toivottavasti pystymme ensin esiintymään yhtä hyvin Saksaa vastaan kuin Belgiaa ja Italiaa vastaan, Backe totesi.


Kauden 2016 kaikki Veikkausliigan ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Palloliiton verkkosivut
Lisää uutisia