AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2016

Ennakko: HJK-KuPS

Ennakko: HJK-KuPS

HJK:n ja KuPS Veikkausliigakausi jatkuu maanantai-iltana Sonera Stadiumilla, kun viikonlopun kierros saadaan samalla päätökseen.

HJK on sarjataulukossa kakkosena kaksi pistettä sarjaa johtavan IFK Mariehamnin perässä, jolla tosin on ottelu enemmän pelattuna. Takana iskuetäisyydellä on monta joukkuetta. Yksi niistä on Kuopion Palloseura, joka voitti keskiviikkona maarianhaminalaiset 1-0. Maalinteossa oli jälleen Gbolahan Salami, joka on tehnyt kuopiolaisille Veikkausliigassa jo seitsemän osumaa.

HJK on pelannut viimeiset kolme otteluaan tasan ensin vieraissa Interiä vastaan, sitten kotona Lahtea vastaan ja viime viikolla Stadin Derbyssä vierasjoukkueena kotikentällään. Maalipaikkoja on luotu kiitettävästi, mutta paalupaikalla pysyäkseen Klubin on pystyttävä kääntämään tasapelit voitoksi.

- KuPS:n pelit ovat yleensä melko vähämaalisia, joten ensimmäisen maalin tekeminen korostuu. Kuopiolaiset ovat vahvoja erikoistilanteissa ja Salami hyökkäyksen kärjessä on vaarallinen pelaaja. Myös keskitysten estämisessä ja niiden puolustamisessa boxissa on onnistuttava, koska keskitykset kuuluvat KuPSin pelitapaan.

- He puolustavat melko tiiviisti joukkueena, mutta meillä on selvä pelisuunnitelma miten maalintekotilanteet luodaan. Viimeistelyyn tarvitaan enemmän tehokkuutta kuin viime otteluissa, kommentoi päävalmentaja Mika Lehkosuo tulevaa koitosta

KuPS-joukkue matkustaa pääkaupunkiin taistelutahtoisin mielin. Sarjakakkosena olevasta IFK Mariehamnista hankittiin keskiviikkona kotivoitto hyvällä pelaamisella. Nuoret KuPS-tähdet Ilmari Niskanen, Saku Savolainen, Petteri Pennanen, Urho Nissilä ja Tuomas Rannankari olivat hyvässä vedossa IFK-pelissä. Taitavien nuorukaisten johdolla lähdetään pistejahtiin maanantainakin.

Kuopiolaisten uusi hyökkääjävahvistus Sasa Jovovic esitti lupaavia otteita keskiviikon kotiottelussa. Yhteinen sävel muun joukkueen kanssa löytyy sitä paremmin, mitä enemmän yhteisharjoituksia ja pelejä saadaan alle.

- Lähdemme Helsinkiin parantamaan vieraspelaamistamme. Kahdessa edellisessä kotiottelussa olemme pelanneet erinomaisesti, mutta toisaalta vieraspelaamisemme on ollut heikkoa viime aikoina. Tähän pyrimme hakemaan muutosta. HJK on meille sopivankokoinen haaste.

- Terveystilanteemme on edelleenkin hyvä, eikä pelikieltoja ole, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki toteaa.

Myös HJK:n joukkueen terveystilanne on hyvä. Onovo, Atom ja Taiwo puuttuvat edelleen, mutta muuten motivaatio ja taistelu pelipaikoista on kova. Ousman Jallown pelilupaa odotellaan lisäksi saapuvaksi hetkenä minä hyvänsä.


HJK - KuPS Sonera Stadiumilla maanantaina 15.8. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia