vko.30 // 30.7.2016

HIFK:lle piste Antti Muurisen debyytissä (HIFK-SJK 1-1)

Antti Muurisen debyyttiottelu HIFK:n peräsimessä toi yhden pisteen. Ottelu SJK:ta vastaan päättyi tasatulokseen 1-1.

Vierasjoukkue SJK siirtyi ottelussa 0-1 johtoon 11. peliminuutilla. HIFK:ssa viime kaudella pelannut Youness Rahimi taisteli pallosta rankkarialueen sisällä HIFK-toppari Tuomas Ahon kanssa. Aho sai pelastettua tilanteen hienolla liukutaklauksella, mutta pallo jäi kuitenkin pyörimään 16-rajalle, josta SJK:n kamerunilaishyökkääjä Tuco pääsi laukomaan pallon tulisesti oikeaan alakulmaan. Maali oli Tucolle kauden kolmas Veikkausliigassa.

HIFK ei kuitenkaan lannistunut. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Tähtirinnat pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen. Pirteästi läpi ottelun pelannut Fredrik Lassas antoi hyvän ja avaavan syötön Ville Salmikivelle, joka ehkä pienellä tuurillakin ohitti SJK-toppari Abdoulaye Meiten. Salmikivi sijoitti pallon varmasti vasempaan alakulmaan liigakauden kolmannella osumallaan.

SJK oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja Tuco oli lähellä viedä joukkueen uudestaan johtoon. Carljohan Eriksson venyi kuitenkin upeasti puolittaiseen läpiajoon ajautuneen Tucon laukauksen. Myös HIFK:lla oli loistopaikka johtomaaliin, mutta Joni Korhonen ei onnistunut tekemään maalia Fredrik Lassaksen upeasta tarjoilusta.

Tauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Toisella puoliajalla HIFK sai luotua entistä enemmän painetta kohti SJK-päätyä, ja toisella puoliajalla HIFK:lle merkittiin viisi kulmapotkua. SJK sai luotua muutaman vaarallisen tilanteen laitojen kautta, mutta HIFK-puolustus oli uhrautuvaisesti edessä kerta toisensa jälkeen matalissa, taka-alueelle suuntautuneissa keskityksissä.

HIFK:n laitahyökkääjä Joni Korhosen laukaus oli upota maaliin, mutta muuriin osunut vapaapotku kiersi vain hieman yli SJK-maalin.

Lopputulos värikkäiden vaiheiden jälkeen oli 1-1 (1-1). HIFK sai katkaistua kolmen ottelun tappioputkensa ja Tähtirinnat ovat sarjataulukon 11. sijalla.

IFK Mariehamn-HIFK sunnuntaina 7.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja SJK-KuPS lauantaina 6.8. kello 16 OmaSp Stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.