AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2016

Tanska: ”Tänään oli tahtoa ja taisteluilmettä”

Tanska: ”Tänään oli tahtoa ja taisteluilmettä”

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti otti aurinkoisena keskiviikkona tärkeän kotivoiton PS Kemistä lukemin 1-0. Lahden ainokaisen viimeisteli Euller.

Kuhnureiden takalinjoilla luotettavasti luutinut Jani Tanska piti otettua voittoa erittäin tärkeänä ja tunnelma oli luonnollisesti katossa.

- Älyttömän tärkeä voitto ja mieletön fiilis. Asennoiduimme ennen peliä siten, että tämä on hoidettava ja niin myös teimme. Tiukan kaavan kautta toki, sillä olihan meillä mahdollisuus tappaa peli jo aikaisemmin. Onneksi kestettiin kuitenkin. Saimme pelattua nollapelin, sekin lämmittää mieltä, Tanska hehkutti.

Tanska näki joukkueen puolustuspelaamisen olleen hyvällä tasolla noin tunnin verran, mutta loppua kohden otteen herpaantuneen. Pelaajien taisteluilme oli kuitenkin kohdallaan.

- Koko joukkueen puolustaminen toimi erittäin hyvin ensimmäiset 55-60 minuuttia mielestäni. Lopussa etäisyydet alkoivat kasvaa ja kenttä leviämään. He pääsivät turhan helposti avaamaan peliään. Tänään jos ryhmitys ei ollut lopussa aina kohdallaan, niin oli ainakin tahtoa, halua ja taisteluilmettä. Kaikki hyppivät pallon eteen ja kaikki halusivat voittaa kolme pistettä, Tanska näki.

Ottelun ehdoton hahmo oli Lahden maalissa pelannut Miikka Mujunen, joka otti useita tärkeitä koppeja. Valitettavasti nuorukainen loukkasi pelin viime hetkillä polvensa pahannäköisesti ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä pois.

- Miikka pelasi tosi hyvin maalissa, harmittava se loukkaantuminen. Hän on pelannut nyt muutaman tosi hyvän pelin, kun on saanut mahdollisuuden. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla yksi tilanne, missä hän reagoi viivalta taaksepäin sen meidän huonon palautuksen jälkeen ja lisäksi lopun kulmasta yksi tärkeä venytys. Miikka teki muutaman huikean torjunnan ja niitä tarvitaan, jos halutaan voittaa pelejä, Tanska suitsutti.

Seuran tavoite on saavuttaa europeleihin oikeuttava sijoitus. Se on vielä täysin mahdollista, sillä sarjataulukko on tällä hetkellä tasainen.

- Pienellä voittoputkella pääsee hyvin mukaan kärkipään kahinoihin. Nyt täytyy vaan repiä voittoja. Nyt on se hetki kaudesta, kun pelataan siitä, mistä sijoista loppusyksystä pelataan. Haluamme ilman muuta pelata syksyllä mitalisijoista, Tanska paalutti.

Joukkueen otteisiin on kuitenkin saatava tasaisuutta, jos voittoputkista halutaan haaveilla. Etenkin vieraskentillä lahtelaisilla on ollut vaikeaa.

- Tasaisiahan me olemme olleet himassa. Kotona olemme Klubi-peliä lukuun ottamatta pelanneet tasaisen hyvin. Oikeastaan meidän ongelmat ovat olleet vieraspelaamisessa. Jatketaan voittojen tiellä sunnuntaina kotona ja mietitään sen jälkeen vasta sitä, miten saadaan vieraspelaamista paremmaksi. Totta kai vieraistakin pitää raapia pisteitä, jos halutaan pelata mitalisijoista ja siinä meillä on petrattavaa, Tanska päätti.


FC Lahti - KuPS sunnuntaina 3.7. kello 18.30 Lahden stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia