FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2016

Morelos HJK:n sankarina Kuopiossa

Morelos HJK:n sankarina Kuopiossa

"Buffalo" iski hattutempun. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK eteni vakuuttavasti Respect Suomen Cupin välieriin kaatamalla keskiviikkona KuPSin Väinölänniemellä 4-1 (1-0).

HJK aloitti ottelun päättäväisesti. Kuopioon oltiin tultu hakemaan jatkopaikkaa ja sen näki joukkueen otteista alusta saakka. Ensimmäisen vartin aikana Klubi hankki jo kaksi vaarallista vaparia ja kulman. Kun maali antoi odottaa itseään, pääsi myös kotijoukkue peliin mukaan. Thomas Dähne oli varma maalillaan ja torjui mm. yhden läpiajon.

38. minuutilla alkoi tapahtua. Syksyllä, kauden päätyttyä, polvileikkauksen läpikäynyt Toni Kolehmainen palasi pitkän kuntoutuskauden jälkeen kokoonpanoon ja hienosti palasikin. Kolehmainen eteni laidalta vikkelästi ja latasi lähes nollakulmasta keskityksen, joka leijaili maaliin ohi hölmistyneen maalivahti Kreidlin.

Myös toisella puoliajalla nähtiin iloista Klubia. Jo ensimmäisestä hyökkäyksestä Nikolai Alho täräytti kudin tolppaan. Ja muutaman minuutin päästä Alfredo Morelos pääsi puskemaan maalin Alhon hienosta esityöstä.

Vartti ennen pelin loppua irtonaisella jalalla liikkunut Toni Kolehmainen oli pitelemätön laidassa ja laittoi maalille hienon passin, josta Morelos ei erehtynyt. Peli 0-3 kotiyleisön pettymykseksi.

KuPS pääsi vielä maalin makuun kulman jälkitilanteesta, ja teki kavennuksen. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun Morelos kaadettiin ja pallo ohjattiin pilkulle. Pelin hahmo "Buffalo" ei erehtynyt, viimeisteli hattutempun ja loppulukemiksi 1-4.

Kolmen maalin Morelos ja hienon paluun tehnyt Toni Kolehmainen olivat ottelun tähdet. Nuorista täydet minuutit pelasivat miehekkäästi toppari Aapo Halme ja keskikentän Sebastian Dalhlström. Sebastian Sorsa tuli vaihdosta pirteästi kentälle uudelle, vanhalle pelipaikalle laitalinkiksi.

Jalkapallokulttuurin edellytykset olivat Kuopiossa kohdallaan. Ainutlaatuisen tunnelman ottelulle loi luonnonkaunis, historiallinen Väinölänniemi. Yleisöä paikalla aurinkoisessa säässä oli 3700 ja kunniavieraina KuPSin legendaarisia pelaajia vuosikymmenten takaa. Kahdeksannella minuutilla yleisö nousi seisomaan ja taputti minuutin Kuopion Palloseuran ja Helsingin jalkapalloklubin pelaajalegendalle Aulis Rytköselle.


SJK-HJK OmaSp Stadionilla lauantaina 18.6. kello 13.30 ja KuPS-FC Inter Väinölänniemellä sunnuntaina 19.6. kello 18.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia