AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 11.6.2016

Ennakko: PK-35 Vantaa-KuPS

Ennakko: PK-35 Vantaa-KuPS

Veikkausliigan pelikausi jatkuu tiiviillä tahdilla kesäkuun alun maaottelutauon jälkeen. PK-35 Vantaa ja KuPS iskevät yhteen sunnuntaina Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Torstaina KuPS pelasi Tampereella ja jo sunnuntaina jatketaan Myyrmäessä. PK-35 Vantaalle matkustamista tulee selvästi vähemmän, sillä torstaina joukkue pelasi HIFK:n vieraana voitokkaasti ja nyt edessä on siis kotiottelu.

PK-35 Vantaan päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan torstain HIFK-voitto oli joukkueelle henkisesti tärkeä. Kolme pistettä nostivat Punamustat myös kahta sijaa korkeammalle sarjataulukossa.

– Voitot tuovat aina itseluottamusta. HIFK:ta vastaan pelasimme melkein täydellisen avausjakson. Toisella jaksolla meille tuli vähän painetta, mutta se oli ihan ymmärrettävää vastustajan laittaessa kaiken peliin. Kokonaisuudessaan se oli kuitenkin erittäin hyvä ja tärkeä voitto meille. Samalla pääsimme pitkästä aikaa pois sarjajumbon paikalta.

– HIFK-ottelussa maalien jälkeen oli sellaista meininkiä, jota toivon joukkueelta. Oli loistavaa nähdä, että kaikki pelaajat ja koko vaihtopenkki juhlivat yhdessä. Jos saamme pidettyä siitä kiinni, uskon meidän pääsevän pitkälle, Kuqi totesi.

PK-35:n hyökkääjä Njazi Kuqi johtaa Veikkausliigan maalintekijätilastoa tehtyään torstaina tämän kauden kuudennen liigamaalinsa. Hyökkääjä Aleksi Ristola on myös tulivoimainen kärkipelaaja.

- Kuqi on liigan kuumin kärkipelaaja tällä hetkellä ja tulee varmasti aiheuttamaan työntäyteisen iltapäivän meidän alakerrallemme. Hän on isoksi pelaajaksi erittäin taitava ja hyvä pelaamaan jalalla. Ristolalta löytyy juoksuvoimaa ja hän etenee suoraviivaisesti meidän puolustuslinjamme taakse.

- Näiden kahden pelaajan kanssa me saamme olla sunnuntaina tarkkana, KuPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

Tähän mennessä PK-35 Vantaa on kerännyt enemmän pisteitä vieraskentiltä kuin kotipeleistään. Jatkossa Kuqi haluaa kuitenkin joukkueensa tarjoavan myös kotiyleisölle lisää voittoja.

– Haluan tästä eteenpäin parantaa otteitamme myös kotipeleissä. Emme ole saaneet riittävästi pisteitä kotona. Jos haluamme menestyä ja kiivetä sarjataulukossa ylöspäin, meidän pitää hoitaa kotipelimme paremmin, Kuqi sanoi.

Punamustien terveystilanne on ottelun alla hyvä, sillä ainoastaan laitapuolustaja Altin Ademaj on varmuudella sivussa. Myös KuPS-joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä hyvä.


PK-35 Vantaa-KuPS Myyrmäen stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPSin verkkosivut
vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia