vko.23 // 9.6.2016

Pallokerho vei pääkaupunkiseudun derbyn (HIFK-PK-35 Vantaa 1-2)

Njazi Kuqi onnistui jälleen maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaa onnistui ryöväämään Helsingistä pisteet, kun HIFK kaatui 2-1-lukemin. Vantaalaiset asema sarjassa helpottui kolmen lisäpisteen myötä. HIFK puolestaan tippui taulukon pohjille.

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa siirtyi ottelussa 0-1 johtoon ottelun 12. peliminuutilla. Ilari Äijälä antoi hyvän syötön vasemmalta laidalta keskustaan Lucas Kaufmannille, jonka unelmalaukaus upposi HIFK-maalin oikeaan takakulmaan. Maali oli debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaavalle Kaufmannille uran ensimmäinen.

Ensimmäisen puoliajan lopussa PK-35 onnistui siirtymään kahden maalin karkumatkalle. Maalivahti Daniel Kollarin pitkä avaus tavoitti hyökkäyksestä Lucas Kaufmannin, joka jatkoi pallon keskellä odottaneelle Njazi Kuqille. Kuqi lakaisi heti ensimmäisellä kosketuksellaan pallon etukulmaan. Maali oli kauden seitsemättä otteluaan pelanneelle Kuqille jo kauden kuudes.

Toisen puoliajan alussa kentälle tuli sisuuntunut HIFK. HIFK suoritti tauolla kaksi pelaajavaihtoa, joka toi lisäjuonikkuutta pelaamiseen.

53. peliminuutilla Matias Hänninen teki loistavan juoksun oikealla laidalla. Hännisen matala keskitys tavoitti boksiin juosseen HIFK-hyökkääjä Ville Salmikiven, joka ohjasi pallon vasemmalla jalallaan maaliin. Maali oli Salmikivelle kauden toinen.

Pekka Sihvolalla oli kaksi loistavaa paikkaa tasoittaa ottelu, mutta vierasjoukkueen puolustus oli hereillä. PK-35 Vantaa nousi voitolla sarjataulukon kymmeneksi pois jumbosijalta.

FC Inter-HIFK Veritas stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30 ja PK-35 Vantaa-KuPS Myyrmäen stadionilla sunnuntaina 12.6. kello 13.30. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.