AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 30.5.2016

Unelmien kesäduuni Veikkausliigan kuvaajana

Unelmien kesäduuni Veikkausliigan kuvaajana

Joonas Kurppa työnsä parissa Stadin derbyssä. (Kuva: Johanna Helin)

Tämän kevään ylioppilas Joonas Kurppa sai kesätyön Veikkausliigan kuvaajana Loton Unelmien kesäduuni -kampanjan kautta.

Veikkauksen juhlavuonna 2015 toteutettu Unelmien kesäduuni -kampanja on saanut jatkoa. Kampanjassa Veikkaus maksaa 1 750 euron kuukausipalkan työstä, jota tehdään kuukauden ajan jossain kulttuurin, liikunnan, nuorisotyön tai tieteen parissa kesä–elokuun 2016 aikana.

Tänä kesänä töitä on saanut kymmenen onnekasta. Yksi heistä on Veikkausliigan toimistolta kesätyöpaikan löytänyt Joonas Kurppa. Joonas on 18-vuotias helsinkiläinen tämän kevään ylioppilas, joka on harrastanut kuvaamista jo pidempään.

- Tyttöystäväni näki Facebookissa mainoksen, jossa Veikkaus rekrytoi kesätyöntekijöitä edunsaajatahoilleen. Hain Veikkausliigaan, koska unelmani oli pienempänä päästä kuvaamaan futismatsia kentän laidalle. Odotan kuukauden kesätyöpätkältä uusia kuvauskokemuksia ja sellaista kesän aloitusta, jota voi muistella vielä vuosien päästä, kertoo Joonas.

Joonaksen kesätyö Veikkausliigan toimistolla alkoi keskiviikkona. Heti seuraavana päivänä Joonas pääsi ensimmäiselle kuvauskeikalleen Stadin derbyyn.

- Torstain derby oli ainutlaatuinen futismatsi Suomen mittakaavassa! Oli uskomatonta päästä kuvaamaan sellaisissa olosuhteissa, jotka yleisö stadionille loi, Joonas toteaa.


Unelmien kesäduuni –kampanja on esillä Veikkauksen kanavissa kesän aikana ja syksyllä, kun työstä leikataan #unelmienkesäduuni-sarja.


Ohessa Joonas Kurpan kuvia torstaina 26.5. pelatusta Stadin derbystä:


Lisää uutisia