AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2016

RoPS innolla uusitulle Keskuskentälle - "Nyt on kaikki kunnossa"

RoPS innolla uusitulle Keskuskentälle - "Nyt on kaikki kunnossa"

Keskuskentän vanha tekonurmi on Aapo Heikkilällekin enää vain muisto. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Keskuskentän uusi tekonurmi on valmiina ensimmäiseen otteluunsa, kun RoPS ja SJK marssivat vihreälle veralle lauantaina iltapäivällä.

Keskuskentän vanha tekonurmi palveli jalkapalloharrastajia uskollisesti usean kauden ajan, mutta oli tullut liigakäytössä jo elinkaarensa päähän. Nurmi oli painunut lattanaksi, jolloin jalan saaminen pallon alle ja pallon kontrollointi vaikeutui. Kenttä myös hidastui.

- Nurmi näytti tasaiselta, mutta pallo käyttäytyi levottomasti. Pallo lähti pomppimaan, vaikka yritti syöttää nätisti maata pitkin, RoPS-laituri Aapo Heikkilä kertoi.

- Myös kitkaominaisuudet heikkenivät. Jos yritti pitkää syöttöä maata pitkin, tai laukoa maata pitkin, niin pallo ei vain lähtenyt kunnolla.

Nyt on kuitenkin toisin ja hyväntuulinen päävalmentaja Juha Malinen astelee kepeän oloisena pitkin kentän reunaa.

- Nyt on kaikki kunnossa. Aurinko tervehtii ja kenttä on erinomaisen hyvä. Harjoitusten taso oli tänään tosi korkealla, Malinen hymyili.

- Nurmikin on kivasti pystyssä. Sen näkee jo meidän harjoituksissa, kun alamme pelaamaan keskityksiä ja laukauksia, niin pallo lähtee selkeästi puhtaammin. Jalka menee pallon alle kevyemmin.


RoPS-SJK Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 28.5. kello 16. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia