AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2016

Ennakko: HIFK-Ilves

Ennakko: HIFK-Ilves

Sunnuntaina Helsingin Sonera stadiumilla ottavat toisistaan mittaa HIFK ja Ilves.

HIFK:n viidestä edellisestä ottelusta on kertynyt yksi tasapeli ja neljä tappiota, jonka myötä tähtirinnat ovat valahtaneet sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi. Ilves puolestaan on sarjataulukossa kuudentena. Kahdeksasta ottelusta tupsukorvilla on tilillä neljä voittoa ja neljä tappiota. Edellisessä ottelussaan Ilves kukisti FC Lahden lukemin 2-0.

Yksi alkukauden puhutuimmista pelaajista Veikkausliigassa on ollut Ilveksen senegalilaispelaaja Emile Paul Tendeng. Taiturimainen Tendeng on ollut ottelusta toiseen Ilveksen pelillisiä johtajia. Maaleja on syntynyt kaksi ja mies muun muassa johtaa koko sarjan syöttöpörssiä sekä on toisena IS:n tähtipörssissä.

– Ilves on yhtenäinen joukkue ja puolustaa hyvin. Erityisesti Ilveksen oikea laita on vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Keskikentän moottori Tendeng ruokkii juuri tuota oikeaa reunaa. Tarkkana saadaan olla, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara sanoo HIFK:n verkkosivuilla.

Viime kaudella HIFK ja Ilves kohtasivat kolme kertaa Veikkausliigassa. Kaksi kertaa päädyttiin tasapeliin ja edellisen kohtaamisen HIFK voitti Tammelan stadionilla lukemin 3-1.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Ilves-ottelussa Jere Piirainen, Emil Conti, Pauli Kuusijärvi, Eero Peltonen, Juho Pirttijoki ja Tommi Vesala. Keskikenttäpelaaja Jukka Halme kärsii alaraajavammasta ja on arviolta noin kaksi viikkoa sivussa.

Ilveksen kokoonpanosta sunnuntain ottelusta puuttuvat varmuudella puolustaja Heikki Aho (nivunen) sekä keskikenttämies Eero Korte (takareisi). Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa tasaista taistelua.

- Lähdemme hyvillä mielin vieraspeliin Helsinkiin. Nyt on aika aloittaa voittoputki. Tämä on todella tasainen sarja ja joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin. Voitto tekisi kyllä hyvää, Wiss toteaa Ilveksen sivuilla.

- HIFK on vähän kuin moni muukin vastustaja – joukkue pelaa hyvää futista, mutta tulosten saaminen on ollut vaikeaa. Kokoonpanoamme pitää katsoa hieman vastustajan ja alustan mukaan. Odotan, että tulossa on tasainen peli, joka ratkeaa pieniin asioihin, kommentoi Wiss.


HIFK-Ilves Sonera stadionilla sunnuntaina 29.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut ja Ilveksen verkkosivut.
Lisää uutisia