AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 25.5.2016

SJK ollut VPS:lle hankala vastustaja

SJK ollut VPS:lle hankala vastustaja

Petri Vuorinen odottaa mielenkiintoista ottelua SJK:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja VPS kohtaavat keskiviikkona Seinäjoella. Viime vuosien aikana SJK on ollut Vepsulle vaikea vastustaja. Vaasalaisten edellisestä voitosta on pitkä aika.

– Heillä on ollut hyvin organisoitu joukkue, joka on panostanut paljon puolustamiseen. Heillä on ollut myös oikeita pelaajia oikeisiin rooleihin. Siinä on iso tekijä, miksi menneiden kausien pelit SJK:ta vastaan ovat olleet vaikeita, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen toteaa seuransa verkkosivuilla.

Vuorinen tiedostaa myös miten seinäjokelaisia vastaan pitää pelata, jotta tuo Vepsun kannalta negatiivinen trendi derbytuloksissa kääntyy.

– Oman maalin suojeleminen on tärkeää. Silloin on helpompi voittaa etenkin tällainen tiukka paikallisvääntö. En usko, että ottelussa tulee hirveästi maalipaikkoja ja siksi hyökkäyspelaamisessa meidän pitääkin onnistua luomaan niin laadukkaita paikkoja, että saamme maaleja aikaiseksi. Olemme käyneet nyt läpi, miten meidän tulisi edetä heidän maaliaan kohti, Vuorinen totesi.

Edelliskierroksella RoPSia vastaan nähtiin varsin erilainen Vepsu-esitys pelillisesti kuin aiemmissa otteluissa.

– Se jääköön SJK:n mietittäväksi miten me tulemme peliin, Vuorinen sanoo.

Vuorisen mukaan SJK on tasainen joukkue, jolla ei suuria heikkouksia ole. Sen sijaan kovan luokan pelaajia löytyy kummastakin kenttäpäädystä.

– Mainitsen usein hyökkäyspelaajia, kuten nytkin. Roope Riski on onnistunut meitä vastaan hyvin, joten hänet tulee huomioida. Toisessa päädyssä puolustuspelin toimivuuteen on menneinä vuosina vaikuttanut liigaeliittiin kuuluva maalivahti Mihkel Aksalu.


SJK-VPS Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona 25.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia