AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2016

​VPS sortui taas samaan virheeseen

​VPS sortui taas samaan virheeseen

Kuva: Juha Tamminen

VPS koki perjantaina 0-1-tappion PS Kemille.

VPS painosti ottelun alun, mutta ei kyennyt hyödyntämään paikkojansa.

– Aloitimme pelin hyvin ja saimme palloja heidän 16. alueelle ja pääsimme murtautumaan ja keskittelemään. Sitten pelimme alkoi hieman hiipua, VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen harmitteli VPS:n verkkosivuilla.

– Pojille sanoin, että voitto ei tarvitse olla kaunis, eikä tuollaisella kentällä tarvitse esittää mitään hirveän teknistä. Pelattiin pisteistä ja ne saatiin. Oikeastaan odoteltiin, että jompikumpi tekee virheen ja pääsee iskemään. Onneksi se oli meidän joukkue tänään, joka sai tuollaisesta tilanteesta luotua hienon, nopean tilanteen ja maalin, PS Kemin luotsi Jari Åhman luonnehti ottelua.

– Pisteistä pelasimme mekin, niin kuin jalkapallossa yleensä tehdään. Harmittava tappio kotikentällä. Emme olleet yhtä vaarallisia ja hyviä kuin viime kotipelissä. Toisen jakson alkupuolella, kun Kemi teki maalin, meillä kesti vähän ennen kuin pääsimme taas mukaan otteluun. Pääsimme tulemaan laitojen kautta, kuten halusimme ja pääsimme muutaman kerran heidän maalilleen, mutta emme rimaa lähemmäs tänään, Vuorinen manasi.

Maali tuli virheestä, jollaisia on nähty aiemminkin tällä kaudella Vepsun pallollisessa pelissä.

– Totta kai käymme tilanteen läpi ja mietimme miten korjaamme sen, koska päästimme samanlaisen maalin kuin aikaisemmissa otteluissa, Vuorinen painotti.

Maalinteko toisessa päässä taas on nyt kahdessa viimeisessä ottelussa ollut myrkkyä.

– Yleensä pitää luoda jonkin verran paikkojakin maalin tekemiseen. On totta kai hyvä, jos onnistuu yhdestä maalipaikasta, mutta se harvoin menee niin. Tänään ei luotu niitä tarpeeksi, Vuorinen analysoi.

Olosuhteet olivat vierasjoukkueen päävalmentaja Åhmanin mukaan luokattomat.

– Kenttä oli aivan hirveä. Meillä on huono tilanne Kemissä, kun joudumme pelaamaan varakentillä ja VPS:n harmiksi heillä on huono tilanne, kun joutuvat pelaamaan tällaisella kentällä. Osittain sen takia pelin taso ei tänään varmasti noussut järin korkeaksi.


VPS-RoPS Kaarlen kentällä sunnuntaina 22.5. kello 18.30 ja PK-35 Vantaa-PS Kemi Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 21.5. kello 16. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia