AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2016

​Strandvall: "Palaan mahtavilla fiiliksillä Vepsuun"

​Strandvall: "Palaan mahtavilla fiiliksillä Vepsuun"

Sebastian Strandvallin ura jatkuu tutussa ympäristössä, VPS:ssa.

VPS ilmoitti keskiviikkona vahvistaneensa keskikenttäänsä paluumuuttaja Sebastian Strandvallilla. VIFK:n kasvatin sopimus on loppukauden pituinen.

Viimeksi Strandvall on pelannut VPS:ssa kaudet 2012-14. Sen jälkeen hän on pelannut Itävallassa ja viimeksi Iranissa, jossa hän purki sopimuksensa hetki ennen siirtoikkunan umpeutumista. Hän liittyy joukkueeseen siis sopimuksettomana pelaajana. Veikkausliigaa Strandvall on pelannut Vepsun lisäksi IFK Mariehamnissa sekä FC Hakassa.

– Mahtavilla fiiliksillä palaan Vepsuun. Ensin oli ajatus, että pitäisin kesälomaa, enkä ollut ajatellut että olisi edes mahdollista pelata tässä kevätkaudella. Sitten kun kävi ilmi, että mahdollisuus on ja "Pete" (päävalmentaja Petri Vuorinen) otti yhteyttä, niin oli nopean harkinnan paikka, Strandvall avasi sopimuksen syntymistä VPS:n sivuilla.

– Tässä on kuitenkin kausi takana ja toinen vaihtoehto olisi ollut lomailla tovi. Kausi oli vieläpä aika raskas, vaikka uudenvuoden jälkeen en olekaan ollut paljoa avauksessa. Toisaalta juuri sen takia palo pelata on kova, eikä tässä ole mitään välttämätöntä tarvetta levätä, joten pystyn hyvin pidentämään kautta nyt. Olin otettu, kun Pete soitti ja sanoi, että haluaisivat minut mielellään mukaan. Toivotaan, että saadaan mahdollisimman pian paperit kuntoon lopullisesti, Strandvall sanoi.

Strandvall itse kokee olevansa hyvässä pelikunnossa, mutta aivan huippukuntoon on vielä himpun verran matkaa. Kehitystä ulkomaiden vuosista on tullut hänen itsensä mukaan muutamallakin eri osa-alueella.

– Olen treenannut kuitenkin hyvin ja pelannut joitain minuutteja, sekä reservipelejä. Vielä pitää saada kovatempoisia treenejä alle, jotta pääsen aivan siihen huippukuntoon. Pohja on hyvä.

– Vaikea itse sanoa kehityksestä, sen näkee parhaiten sitten, kun pääsen taas pelaamaan Veikkausliigassa. Silloin voi jokainen katsoa oman mielipiteensä, mutta itsestäni tuntuu, että pelinopeus ja tilanteiden ymmärtäminen on parantunut. Iranissa minulla oli puolustava rooli suurimman osan kaudesta ja se on kehittänyt toivottavasti puolustuspelaamistani niin prässäämisen kuin pallon riistämisen suhteen. Yleinen fyysinen kunto on myös ehkä parempi kuin aikaisemmin Suomessa.

Vaasalainen saapuu takaisin kotikaupunkiinsa kovin erilaisesta ympäristöstä, mikä on varmasti myös kehittänyt miestä niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Strandvallin mukaan Iranin sarjaa on vaikea verrata eurooppalaisiin sarjoihin.

– Peli on tosi erilaista siellä. Euroopassa taktinen osaaminen on korkeammalla tasolla, kun taas Iranissa pelataan suurella intohimolla ja tunteella. Vauhti on älyttömän kova useimmissa peleissä ja koko sarja oli teknisiä pelaajia täynnä. Tuntui, että suurin osa oli katufutiksen kasvatteja, eli kaikilla oli sellainen pikkunäppärä tekniikka hallussa. Päätöksenteko viimeisellä kolmanneksella ei ollut kuitenkaan hyvää ja oli välillä turhauttavaa, kun hyvin rakennetut hyökkäykset valuivat hukkaan. Hyvää aikaa se kuitenkin oli ja erittäin kehittävää sellaista, Strandvall analysoi.


VPS - PS Kemi Kaarlen Kentällä perjantaina 13.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia