vko.16 // 24.4.2016

Kärkiottelu maaliton (IFK Mariehamn-HJK 0-0)

Walter Viitala piti HJK:n nollilla.

Veikkausliigan kärkiottelu IFK Mariehamn-HJK päättyi sunnuntaina tulokseen 0-0.

HJK jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla ahvenanmaalaisiin. Joukkueet kohtasivat nyt jo toistamiseen - sarjan avauskierroksella HJK oli vahvempi maalein 2-0.

Veikkausliigan kärkikamppailussa nähtiin kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen tasokas, joskin rikkonainen taistelu, joka lopulta päättyi maalittomaan tasapeliin.

Jo ottelun viidennellä minuutilla isäntäjoukkueella oli erinomainen paikka tehdä avausmaali. Klubin maalivahti Thomas Dähne kuitenkin onnistui torjumaan Diego Assisin lähietäisyydeltä tulleen vedon.

Noin puolen tunnin kohdalla Nikolai Alho vuorostaan kokeili IFK-vahti Walter Viitalan venymiskykyä vapaapotkusta, mutta Viitalan erinomainen torjunta piti pelin maalittomana.

Ottelun kenties paras paikka siunaantui Klubille, kun pelikellossa oli reilu 37 minuuttia. Odu pelasi pallon IFK-maalin läheisyydessä suoraan Alfredo Morelosin juoksulinjalle. Tämän ohjaus kilpistyi kuitenkin tolppaan, josta pallo kimposi Viitalan hyppysiin.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä huippupaikkoja syntynyt aluksi.

Kun reilu 70 minuuttia oli pelattu, sai isäntäjoukkue IFK pallon ohi HJK-vahti Dähnen. Maalia edelsi kuitenkin rike, jossa IFK-hyökkääjä liukui pallon irti Dähnen käsistä, jonka vuoksi osumaa ei hyväksytty.

Molemmat joukkueet saivat luotua paikkoja hyökkäyksissään, mutta niin Viitala kuin Dähnekin venyivät pallon tielle kerta toisensa jälkeen.

PS Kemi - HJK Oulussa Raatin stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30 ja Ilves - IFK Mariehamn Tammelan stadionilla perjantaina 29.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.