AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 19.4.2016

​Toisen maalinsa tehnyt Mäkelä: "Pystymme varmasti parantamaan"

​Toisen maalinsa tehnyt Mäkelä: "Pystymme varmasti parantamaan"

Kuva: Juha Tamminen

HIFK ja FC Lahti kohtasivat maanantaina Lahden Kisapuistossa ja pisteet jaettiin 2-2 tasapelillä.

HIFK:n 1-1 tasoitusmaalista vastasi 20. peliminuutilla hyökkääjä Juho Mäkelä, joka teki kauden toisen maalinsa Veikkausliigassa. Veikkausliigauransa 202. ottelun FC Lahtea vastaan pelannut Mäkelä teki ensimmäisen maalinsa kauden avausottelussa PK-35 Vantaata vastaan. "Mäksä" harmitteli FC Lahtea vastaan päästettyjä maaleja.

– Virheitä tuli ensimmäisellä puoliajalla ja vastustaja rankaisi niistä. Pelissä oli tiettyjä hyviä asioita, mutta tarkemmin täytyy olla hereillä oman pään tilanteissa. Varsinkin keskitysten puolustamisessa, Mäkelä totesi HIFK:n verkkosivuilla.

HIFK tuli toiselle puoliajalle selvästi paremmalla jalalla ja tähtirinnat saivat luotua ensimmäistä puoliaikaa enemmän painetta FC Lahden päätyyn.

– Honsu puhui puoliajalla, että olemme hyvin pelissä mukana. Hän sanoi, että kun karsimme puolustuspään virheet pois niin käännämme ottelun. Paikkoja oli, mutta viimeiset syötöt pitää saada paremmalla prosentilla omille. Toisella puoliajalla saimme paineen FC Lahden päätyyn ja ansaitsimme tasoituksen, Mäkelä sanoi.

HIFK on aloittanut kautensa voitolla, tappiolla ja tasapelillä. Sarjataulukossa HIFK on kolmen pelatun ottelun jälkeen neljäntenä.

– Pelasimme tänään ensimmäisen ottelumme nurmella. Olemme koko talvikauden harjoitelleet tekonurmella ja nyt Soneralla, joten totta kai se vaikutti pelaamiseen, kun ei ollut nurmitreenejä alla. Ei pelaamisemme valmista ole, mutta olemme kuitenkin saaneet onnistumisia hyökkäyspäässä ja se on hienoa, Mäkelä iloitsi.

– Piste täältä Lahdesta on ihan ok suoritus. Varsinkin, kun tasoitusmaali tuli noin lopussa. Meillä on nyt edessä hyvä harjoitusviikko. Pitää keskittyä asioihin, joita täytyy parantaa. Harjoitusten kautta se suoritusvarmuus tulee. Meillä on hyvä joukkue ja pystymme varmasti parantamaan. Parempia tuloksia on aivan varmasti luvassa kauden edetessä.


HIFK - PS Kemi Sonera Stadiumilla maanantaina 25.4. klo 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia