vko.16 // 18.4.2016

HJK nousi tappioasemasta voittoon (HJK-SJK 2-1)

HJK kaatoi hallitsevan mestari SJK:n maanantaina Sonera Stadiumilla maalein 2-1 (0-1).

SJK:n Roope Riski pääsi hyvään vetopaikkaan jo ensimmäisellä minuutilla, mutta laukaus jäi vähän heikoksi ja Thomas Dähne torjui. HJK:n alun paras paikka tuli Nikolai Alholle 7. minuutilla, kun hän pääsi laukomaan vapaasti lähietäisyydeltä. Alhon veto suuntautui kuitenkin yli maalin.

SJK siirtyi ottelussa johtoon 24. minuutilla. HJK:sta SJK:hon kauden alla siirtynyt Matti Klinga teki komean esityön ja syötti maalin eteen Tucolle, joka siirsi pallon tyylikkäästi maaliin. Pari minuuttia tämän jälkeen Klinga petasi paikan Johannes Laaksoselle, mutta Dähne onnistui torjumaan Laaksosen kudin.

HJK oli lähellä tasoitusta ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Alfredo Morelos pääsi ohjaamaan lähietäisyydeltä, mutta pallo vieri ohi maalin.

SJK:lla oli toisen puoliajan alussa erinomainen mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, kun Roope Riski pääsi nokikkain Dähnen kanssa. Riskin laukaus meni kuitenkin yli maalin. Reilun 50 minuutin kohdalla SJK:n maalilla nähtiin pitkäkestoinen hässäkkä, josta SJK kuitenkin vielä selvisi. Ensin HJK sai vitosen viivalta epäsuoran vapaapotkun ja tätä seuranneen kulmapotkun jälkeen pallo jai pyörimään SJK:n maalille, mutta lopulta SJK:n puolustus selvitti tilanteen.

HJK tasoitti 1-1:een 70. minuutilla, kun Medo keskitti oikealta laidalta ja Alfredo Morelos puski pallon SJK-pelaajan pään kautta maaliin. HJK:n voittomaali nähtiin pari minuuttia myöhemmin, kun Atomu Tanakan laukaus meni kimmokkeen kautta maaliin.

84. minuutilla Jussi Vasara laukoi hyvin, mutta veto suuntautui niukasti ohi maalin. Tämän lähemmäksi SJK ei enää tasoitusta päässyt, vaikka saikin luotua lopussa painetta HJK:n maalille.

IFK Mariehamn – HJK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 24.4. kello 16.30 ja SJK – Ilves Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 24.4. kello 16.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.