AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 17.4.2016

​PS Kemillä ja IFK Mariehamnilla lyhyt yhteinen historia

​PS Kemillä ja IFK Mariehamnilla lyhyt yhteinen historia

"Grönvittin" nousu kohti huippua alkoi PS Kemin kaatamisesta syksyllä 2003. (Kuva: Juha Tamminen)

Sunnuntaina kello 15.00 Rovaniemen keskuskentällä kohtaavat PS Kemi ja IFK Mariehamn ottelussa, jossa kirjoitetaan kummankin seurahistoriaa - melkein.

Joukkueet eivät ole pelanneet aiemmin samalla sarjatasolla samassa lohkossa, mutta ovat kuitenkin kohdanneet kertaalleen aiemmin.

Kaudella 2003 PS Kemi ja IFK Mariehamn olivat vastakkain Kakkosen nousukarsinnan toisella ja ratkaisevalla kierroksella. Muistot tuosta kohtaamisesta ovat kemiläisleirissä kitkerät. Kemissä pelatussa toisessa osaottelussa PS Kemi oli jo kielenmitan päässä päässä Ykkösestä, mutta paikka lipesi ahvenanmaalaisille kaksi minuuttia ennen jatkoajan päättymistä syntyneeseen 3-1 -kavennusmaaliin. Ottelupari päätyi kahden osaottelun jälkeen tasamaaleihin 3-3, mutta vierasmaalisäännön turvin IFK Mariehamn nousi.

IFK:n nousu jatkui heti seuraavalla kaudella Veikkausliigaan, jossa seura on pelannut siitä saakka. PS Kemi teki lopulta saman tempun reilu vuosikymmen myöhemmin noustuaan Veikkausliigaan suoraan Ykkösen nousijajoukkueena.


PS Kemi - IFK Mariehamn Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 17.4. kello 15.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia