vko.15 // 14.4.2016

Interille makea vierasvoitto (HIFK-FC Inter 1-2)

FC Inter haki torstaina 2-1-voiton HIFK:sta Töölön Sonera-stadionilla pelatussa ottelussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Helsingin IFK ja FC Inter kohtasivat torstaina. Turkulaisjoukkue Inter otti stadilaisista makean 2-1-voiton viime hetkien maalilla.

Vierasjoukkue Inter meni ottelussa 1-0-johtoon reilun vartin pelin jälkeen, kun nigerialaiskärki Philip Njoku onnistui maalinteossa. HIFK tuli toisen jakson alussa tasoihin Ville Salmikiven osumalla. Minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä nähtiin ratkaisu, kun makedonialaispakki Ezgon Belica siirsi Interin 2-1-johtoon ja voittoon.

Kauden avausottelussaan 1-1 tasapelin FC Lahden kanssa pelannut FC Inter siirtyi ottelussa 16. peliminuutilla 0-1 johtoon. Inter-kapteeni Joni Aho antoi hienon syötön laitahyökkääjä Solomon Duahlle. Duahn matala keskitys tavoitti rankkarialueen sisälle unohdetun nigerialaishyökkääjä Philip Njokun, joka tuikkasi pallon varmasti häkkiin ilman mahdollisuuksia jääneen Carljohan Erikssonin.

FC Inter puolusti ensimmäisellä puoliajalla tiiviisti ja fiksusti ja HIFK:lla oli vaikeuksia murtautua FC Interin puolustuslinjan ohi. Paras maalipaikka osui Juho Mäkelälle, mutta Mäkelän puskun Inter-maalivahti Henrik Moisander kuitenkin torjui upeasti. Tauolle lähdettiin FC Interin 1-0 vierasjohdossa.

Toiselle puoliajalle asteli täysin erinäköinen HIFK ja tähtirinnat onnistuivatkin nousemaan tasoihin 55. peliminuutilla. Laitahyökkääjänä pelannut Otto-Pekka Jurvainen vapautti keskikentällä tyhjään tilaan jääneen Jani Bäckmanin, joka otti terävällä kuljetuksella tyhjät pois. Bäckman pelasi pallon 16-rajalla odottaneelle Ville Salmikivelle, joka kääntyi nopeasti ja laukoi tarkan laukauksen maalin oikeaan alakulmaan. Maali oli Salmikivelle kauden ensimmäinen ja yhteensä 13 Veikkausliigassa.

HIFK:lla oli ratkaisuhetkensä, mutta joukkue ei käyttänyt mahdollisuuksiaan. FC Inter sai toisella jaksolla kaksi paikkaa, joista toisesta helähti. Vaihdosta kentälle tulleen 35-vuotiaan Inter-seuraikoni Henri Lehtosen vasemman jalan keskitys löysi boksin sisältä tilanteeseen nousseen makedonialaispuolustaja Egzon Belican, joka puski HIFK-puolustuksen välistä ottelun voittomaalin 89. peliminuutilla.

HIFK nosti lopussa koko ryhmityksensä ylös, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun Inter-toppari Faith Friday Obilorin johdolla turkulaisryhmä kesti. Kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi HIFK:n kannalta katkeraan 1-2-kotitappioon.

HIFK:n seuraava ottelu FC Lahti - HIFK Lahden Kisapuistossa maanantaina 18.4. kello 18.30. FC Interin seuraava ottelu FC Inter-KuPS Veritas-stadionilla maanantaina 18.4. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.