vko.15 // 14.4.2016

IFK Mariehamn kukisti SJK:n (SJK-IFK Mariehamn 0-1)

IFK Mariehamn teki seuran sisäistä historiaa voittamalla SJK:n vieraissa torstaina 1-0-lukemin.

IFK Mariehamn otti niukan 1-0-vierasvoiton hallitsevan mestarin SJK:n kustannuksella, kun joukkueet kohtasivat torstaina Seinäjoen Keskuskentällä.

Ottelun ainoasta osumasta vastasi 25. minuutilla Dever Orgill. Kärkimiehen osuma riitti lopulta siihen, että ahvenanmaalaisjoukkue otti ensimmäisen vierasvoittonsa seinäjokisista. Kolme edellistä vieraspeliä olivat kaikki päättyneet "Grönvittin" tappioon maalierolla 0-10.

Ottelu alkoi IFK:n hallinnassa. Ensimmäinen kunnon paikka tuli kuitenkin SJK:lle. Yhdeksännellä minuutilla Alexei Eremenko ja Matti Klinga pelasivat vasemmassa laidassa hyvin Teemu Penninkankaalle, joka keskitti boksiin Tucolle. Tuco pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta hän ei saanut riittävästi voimaa puskuunsa ja Walter Viitalalla oli helppo työ torjua.

23. minuutilla Henri Aalto pudotti hyvin Tucolle, joka pääsi laukomaan 20 metristä. Ulkosyrjälaukauksessa oli kuitenkin liikaa kierrettä ja pallo viuhui ohi maalin. Pari minuuttia tämän jälkeen IFK Mariehamn siirtyi ottelussa johtoon. Dever Orgill sai pallon boksiin Bobbie Friberg da Cruzin esityöstä ja laukoi vasurillaan pallon maaliin.

42. minuutilla Philip Sparrdal Mantilla rikkoi Tucoa aivan rangaistusalueen rajalla ja SJK sai vapaapotkun. Alexei Eremenkon vapaapotku meni vain hiukan yli maalin. SJK:lla oli vielä makoisa tasoituspaikka ensimmäisen puoliajan viimeisillä sekunneilla. Eremenko keskitti boksiin Roope Riskille, joka ei kuitenkaan saanut kunnon kontaktia palloon ja Viitala liimasi pallon hyppysiinsä.

55. minuutilla Alexei Eremenko antoi hyvän vapaapotkun takatolpalle Elhadji Kanelle, jonka pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Tarmo Kink keskitti hyvin maalille, mutta IFK:n puolustus pystyi lopulta selvittämään tilanteen. Kymmenisen minuuttia tämän jälkeen Diego Assis laukoi noin 20 metristä hyvän vedon, mutta Mihkel Aksalu torjui.

84. minuutilla Jani Lyyski rikkoi Tucoa ja SJK sai vapaapotkun, jota asettui luonnollisesti antamaan Alexei Eremenko. Eremenkon vapaapotku tavoitti Teemu Penninkankaan, jonka uran ensimmäinen Veikkausliigamaali oli äärimmäisen lähellä. Gabriel Petrovic pelasti kuitenkin maaliviivalta. Jatkopallosta Roope Riski pääsi laukomaan kahdesti, mutta Friberg da Cruz blokkasi molemmat ja tuloksena oli vain kulmapotku.

SJK:n seuraava ottelu HJK - SJK Sonera-stadionilla maanantaina 18.4. kello 18.30. IFK Mariehamnin seuraava ottelu PS Kemi - IFK Mariehamn Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina 17.4. kello 15.00. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.