vko.10 // 12.3.2016

Inter varmasti jatkoon cupissa

Solomon Duah osui kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter jatkaa Suomen Cupin 5. kierrokselle. Asia varmistui, kun joukkue voitti lauantaina vieraskentällä Kakkosessa pelaavan FC Ålandin 1-4 (0-3).

Interin maalintekijöinä ottelussa kunnostautuivat kaksi maalia tehnyt Solomon Duah ja maalin mieheen iskeneet Guy Gnabouyou ja Juho Salminen. Inter ratkaisi ottelun lopulta vahvalla avausjakson pelaamisella. Joukkueiden tasoero kentällä oli kentällä selvä, sillä kotijoukkue oli pelissä mukana avauspuolikkaalla vain noin viiden minuutin ajan Interin 1-0 maalin jälkeen.

Inter meni ottelussa johtoon lopulta 23. minuutilla. Maalista vastasi taidokkaalla ohjauksella Kalle Kaupin millintarkkaan vapaapotkuun Guy Gnabouyou. Ranskalaisen ohjaus ei jättänyt maalivahdille mitään mahdollisuutta torjuntaan.

Inter tuplasi maalisaldonsa Solomon Duahin toimesta viisi minuuttia avausmaalin jälkeen. Duah laukoi maalinsa komeasti etukulmaan 16-alueen rajalta. Maalin pohjusti avausosuman tehnyt Gnabouyou. Inter iski ensimmäisellä jaksolla vielä kerran. Solomon Duah karkasi läpiajoon Joni Ahon taidokkaan syötön jälkeen, eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Tauolle mentiin siis lopulta Interin ansaitussa kolmen maalin johdossa.

Toisella jaksolla pelin tempo laski. Inter piti välillä kovaksikin äityneessä ottelussa pelin hallussa, eikä päästänyt kotijoukkuetta montaakaan kertaakaan maalipaikkoihin.

Interillä oli muutama paikka kasvattaa johtoaan, mutta terävyys maalin edessä ei ollut ihan parasta A-luokkaa. Yhden maalin joukkue onnistui kuitenkin tekemään. Juho Salminen pääsi läpi Sebastian Mannströmin taidokkaasta syötöstä ja vei Interin 0-4 johtoon.

Salmisen maali ei jäänyt pelin viimeiseksi, sillä myös kotijoukkue onnistui lopulta rikkomaan kuparisen Interin päädyssä. Maalin teki lisäajalla upealla puskulla Rezgar Amani.