FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2016

HJK nousi ahdingosta tasapeliin (FC Inter-HJK 2-2)

HJK nousi ahdingosta tasapeliin (FC Inter-HJK 2-2)

Tanaka pelasi tuttuun tapaan terhakkaasti.

FC Inter ja HJK tasasivat pisteet Liigacupin kohtaamisessaan maalein 2-2.

Kotijoukkue FC Inter karkasi 2-0-johtoon Solomon Duahin ja Guy Gnabouyoun maaleilla. Toisella puoliajalla alkoi HJK:n Alfredo Morelos show, kun nuori kolumbialaishyökkääjä iski ensin 56. minuutilla pelin 2-1:een ja 63. minuutilla rangaistuspotkusta 2-2:een.

Ottelun alku oli Interin osalta vielä hakemista, mutta avausjakson loppua kohti mentäessä pallo pyöri koko ajan HJK:n kenttäpuoliskolla. Maalia pääsivät yrittämään sekä Solomon Duah että Sebastian Mannström. Heidän yrityksensä eivät kuitenkaan vielä tuoneet Interille kaivattua johto-osumaan.

Lopulta Duah onnistui maalinteossa 42. minuutilla. Inter laituri nosti pallon Guy Gnabouyoun oivallisesta syötöstä HJK:n maaliin yli vähän huonolla ajoituksella vastaan tulleen Markus Uusitalon.

Pari minuuttia myöhemmin laitapakki Egzon Belica pääsi Duahin kanssa identtiseen tilanteeseen, mutta hänen nostonsa meni lopulta vain niukasti ohi vierasjoukkue HJK:n maalin.

Inter jatkoi vahvaa otettaan myös tauon jälkeen. Joukkue painoi päälle varsinkin vasemmalta laidalta Guy Gnabouyoun ja Duahin toimesta.

Vasemman laidan kautta syntyi lopulta myös Interin toinen maali. Kotijoukkue katkaisi Lum Rexhepin heikon avauksen ja lähti etenemään vasenta laitaa pitkin. Pallo päätyi lopulta Mannströmille, joka keskitti sen HJK:n maalille. Tilanteeseen vauhdilla tullut Gnabouyou pamautti pallon lopulta maaliin suoraan ilmasta.

Interin juhlat jäivät kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun Taye Taiwon keskitys tavoitti Inter puolustuksen nukahdettua Alfredo Morelosin 56. minuutilla. Hänen ohjaus ei jättänyt Interin maalilla pelanneelle Henrik Moisanderille mahdollisuutta torjuntaan.

Morales vastasi myös HJK:n tasoituksesta. Hän kalasti tyylikkäästi rankkarin pelin 63. minuutilla. Oikeaan aikaan hiljennetty vauhti ja sitä myötä haettu kontakti meni hieman yllättäen läpi vankan pelaajataustan omaavalle erotuomari Petri Viljaselle Tilanteen seurauksena tuomitun rankkarin HJK-hyökkääjä ampui itse maalin vasempaan alakulmaan.

Ottelun loppuhetkillä Interin joukkue vaati rankkaria vastaavasta tilanteesta, mutta tällä kertaa pilli ei kuitenkaan soinut monen sitä odottaessa.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten pisteet jaettiin. Tasapelin myötä Interin kohtaloksi tuli jäädä Liigacupin alkulohkossa kahdeksaan pisteeseen, jotka eivät riittäneet finaalipaikkaan. Interin sijoitus alkulohkossa on ennen PK-35:n ja IFK Mariehamnin ottelua toinen. Sama kohtalo oli HJK:lla, jolle tasapeli merkitsi finaalipaikan karkaamista ulottumattomiin.

Lisää uutisia