AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.01 // 4.1.2016

Huippukausi toi Tahvanaiselle kutsun Huuhkajiin

Huippukausi toi Tahvanaiselle kutsun Huuhkajiin

Timo Tahvanainen pelasi loistokauden SJK:n paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ensi kesänä 30 vuotta täyttävä Timo Tahvanainen sai reilu viikko sitten ensimmäistä kertaa kutsun A-maajoukkueeseen. Huuhkajat matkaa torstaiaamuna Abu Dhabiin otteluleirille.

Timo Tahvanainen debytoi Veikkausliigassa KuPSin paidassa lokakuussa 2003. Nyt hänen tilillään on 98 pääsarjaottelua. Viimeiset kaksi vuotta laituri on edustanut SJK:ta. Syksyllä hän juhli seinäjokelaisten kanssa mestaruutta ollen yksi voiton takuumiehistä.

Tahvanainen ei ole urallaan pelannut aiemmin maajoukkueessa, ei edes junioritasolla. Päävalmentaja Hans Bancken kutsu tammikuiselle leirille oli siis hänelle varsin iloinen uutinen.

- Olihan se todella hieno juttu saada kutsu. Pienenä poikana A-maajoukkue oli suuri unelma, mutta nyt viime aikoina mukaan pääsemisestä oli tullut tavoite, Tahvanainen kertoo Palloliiton verkkosivujen mukaan.

- Vuoteni oli aika värikäs. Alkukaudesta en pelannut paljon. Sitten kun sain paikan, niin myös pidin sen. Pystyin nostamaan tasoani vuoden aikana. Treenasin paljon ja mietin asioita. Pystyin esittämään harjoittelemiani asioita myös kentällä. Menin mielestäni vuoden aikana eteenpäin, olen tyytyväinen kauteeni. Syksy oli varmasti parhaani Veikkausliigatasolla, hän lisää.

Abu Dhabiin lähtee varsin mielenkiintoinen ryhmä. SJK:sta mukana ovat Tahvanaisen lisäksi Roope Riski ja Johannes Laaksonen sekä Norjasta Seinäjoelle saapuva Jarkko Hurme ja HJK:sta loikkaava Tapio Heikkilä. Hyökkääjä Akseli Pelvas siirtyi ennen vuoden vaihdetta SJK:sta Ruotsiin.

- Reissuun lähtee mielenkiintoinen joukkue. Veikkausliigasta on paljon nimiä ja ulkomailta sitten maajoukkuetasolla kokeneempia pelaajia. Uskon, että joukkue on hyvä sekoitus. Kokemusta löytyy, mutta myös monia sellaisia, joilla on näyttämisenhalua.

- Puolustuksessa on kovia tekijöitä, hyvin pitää onnistua. Kyllä minä luotan kuitenkin myös itseeni. Jos pystyn näyttämään osaamiseni, niin varmasti tavoite on myös jatkaa maajoukkueessa.

Tahvanaisen sopimus SJK:n kanssa päättyi, mutta hän on jo solminut jatkon. Tämä kuitenkin tarkoitti, ettei hän harjoitellut joulukuuta ryhmän mukana vaan matkusti kotikonnuilleen Itä-Suomeen.

- Harjoittelin väliajan oman ohjelman mukaan. Lisäksi kävin pelailemassa eri seurojen kanssa. Kunnon kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Menen SJK:n harjoituksiin alkuviikoksi.

- Tämä on Hans Backen ensimmäinen leiri, joten meillä on hyvä sauma olla mukana. Tilanne on kaikille avoin. Minulla ei ole Backesta hirveästi tietoa, vain se mitä olen netistä ja lehdistä lukenut. En lähde siis hirveästi veikkaamaan mitään, sen näkee sitten Abu Dhabissa, pelaaja naurahtaa.

Huuhkajat kohtaa Abu Dhabissa Ruotsin 10.1. ja Islannin 13.1.

Lisää uutisia