vko.41 // 15.10.2015

​VPS haki tärkeät pisteet Tampereelta (Ilves-VPS 1-3)

"Mäksä" iski huipputärkeät maalit Vepsulle. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves hävisi torstaina kotonaan VPS:lle maalein 1-3.

Ilves johti tauolla rangaistuspotkusta 30. minuutilla osuneen Tomi Petrescun maalilla. VPS teki kaksi maalia kolmen minuutin sisään toisella jaksolla, kun Andre Clennon tasoitti 62. ja Juho Mäkelä teki voittomaalin 65. minuutilla. Mäkelä iski loppuminuuteilla vielä lopullisen sinetin ottelulle.

VPS nousi voitolla karsintaviivan päälle. Ilves varmisti illan muiden otteluiden tulosten ansiosta liigapaikan tappiollakin.

Ottelu käynnistyi vaasalaisten hienoisella hallinnalla. VPS oli lähellä vierasjohtomaalia heti 9. minuutilla, kun erittäin vaarallinen jamaikalaishyökkääjä Andrew Clennon pääsi avopaikkaan, mutta Ilves-molari Mika Hilander torjui hienosti pallon kulmapotkuksi.

Ilves pääsi hiljalleen mukaan peliin, mutta lähinnä peli oli keskialueen taistelupalloa, jota värittivät molempien joukkueiden lukuisat harhasyötöt. Ilves sai luotua ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä 29. minuutilla, mutta tilanne päättyi vierasmolari Henri Sillanpään tyylikkääseen nyrkkeilyyn. Sitten heti perään 30. minuutilla Ilves sai rankkarin, kun Jonne Hjelm kaadettiin boxissa. Tomi Petrescu asettui laukomaan ja mies sijoitti pallon näyttävästi maaliin, 1-0.

VPS sai Ilveksen johtomaalin jälkeen hyvän jälleen otetta pelistä ja joukkue hyökkäsi muutaman kerran vaarallisesti. Joka kerta Ilves-puolustus kuitenkin kesti. Tauolle asteltiin Ilveksen 1-0-johdossa.

Toinen jakso käynnistyi tasaisesti. Ensimmäinen hyvä tilanne tuli Ilvekselle 57. minuutilla, kun nigerialaishyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. VPS-puolustus ehti kuitenkin samalla hetkellä eteen ja pallo kimposi kulmapotkuksi.

Reilun tunnin kohdalla Ilvekselle sattui sitten todella musta viisiminuuttinen. Ensin ottelun ykköshahmo, vaasalaisten maalitykkihyökkääjä Juho Mäkelä, syötti pallon ovelasti Clennonille vapaaseen paikkaan ja varma sijoitus verkkoon, 1-1. Muutama minuutti myöhemmin Mäkelä ohjasi maalinedustalta numeroiksi 1-2. Tilannetta edelsi Ilves-puolustuksen purku ja pallo pomppi onnekkaasti Mäkelälle. Ja heti seuraavasta hyökkäyksestä VPS hyökkäsi vauhdikkaasti ja lopulta Juho Lähde sijoitti pallon oikeaan tolppaan.

VPS-hyökkääjä Mäkelä ratkaisi ottelun lopullisesti 87. minuutilla tekemällä numeroiksi 1-3. Vaasalaisille ansaittu voitto ja valtava askel sarjapaikan säilyttämiseen. Kun FF Jaro hävisi samaan aikaan Turussa FC Interille, tiesi se sitä, että Ilves varmisti sarjapaikkansa jo nyt, kaksi kierrosta ennen sarjan loppua.