AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.40 // 6.10.2015

U19-maajoukkue kovan haasteen edessä Makedoniassa

U19-maajoukkue kovan haasteen edessä Makedoniassa

Interin Kaan Kairinen kuuluu Suomen joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen alle 19-vuotiaat matkustivat maanantaina Skopjeen, missä joukkue kohtaa EM-alkukarsinnoissa Italian, Englannin ja isäntämaa Makedonian.

Suomen joukkue matkusti Makedoniaan maanantaina päävalmentaja Jarkko Wissin johdolla. Tiistaina ryhmä kävi kahdesti kentällä. Toinen harjoituksista vedettiin otteluareena Boris Trajkovski stadiumilla.

Suomen kokoonpano eli vielä viime metreille saakka. Uusia pelaajia nimettiin ryhmään viimeksi sunnuntaina. Valmennusjohto joutui koko valintaprosessin ajan keskustelemaan juuri pelaajien loukkaantumistilanteista.

- Nyt keskitymme kuitenkin vain ja ainoastaan heihin, jotka ovat täällä paikalla. Haluamme saada pojista parhaat mahdolliset suoritukset irti. Kuten otteluohjelmasta näkee, pelien välit ovat lyhyitä ja vastustajat huiman kovia. Tarvitsemme jokaiselta parhaan mahdollisen onnistumisen, Wiss alleviivaa Palloliiton verkkosivuilla.

Suomi avaa turneen Italiaa vastaan. Lauantaina vuorossa on Englanti ja päätöspäivänä tiistaina Makedonia. Lohkon kaksi parasta etenevät jatkokarsintaan. 13 lohkosta vain yksi kolmanneksi sijoittunut maa pääsee jatkoon.

- Italian joukkue pelaa ehkä vielä suoraviivaisemmin kuin mitä olen aiemmin heiltä nähnyt. Joukkue on taktisesti valmis ja prässää kovaa, Wiss kertoo.

Vuonna 1997 syntyneiden edelliset arvokisat, eli Maltalla vuonna 2014 pelatun alle 17-vuotiaiden EM-lopputurnauksen, voitti Englanti.

- Myös Makedonia on meitä ylempänä, joten haaste tulee olemaan kova. Meidän pitää toimia joukkueena ja löytää jokaisesta jäsenestä paras apu, Wiss päättää.

Lisää uutisia