AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 3.10.2015

Ennakko: FC KTP-HIFK

Ennakko: FC KTP-HIFK

Kotkassa pelataan sunnuntaina putoamiskamppailun kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu, kun kotijoukkue FC KTP ja Helsingin IFK iskevät yhteen.

Vierailijaksi saapuva IFK on jo lähes varmistanut sarjapaikkansa ensi kaudelle, kun taas kotkalaisryhmä on lähes pakkovoiton edessä, mikäli se mielii uusia oman sarjapaikkansa. Tosin loppupään kamppailussa voi viimeisien kolmen kierroksen aikana käydä vielä aivan mitä vaan. Taulukossa KTP:n kanssa peräpäätä miehittävät Jaro joka on kotkalaisten kanssa samoissa pisteissä. Vaasa on kaksikosta pisteen edellä. Sekä Jarolla että VPS:llä on Kotkaa yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Sunnuntainen kohtaaminen on joukkueiden välillä Kotkassa kauden toinen. Toukokuun lopulla IFK haki täydet kolme pinnaa Jani Bäckmanin viime hetken voitto-osumalla. Loppulukemat olivat tuolloin 1-2. Puolitoista viikkoa sitten Helsingissä ryhmät tasasivat pisteet 0-0 tuloksella.

- Ottelusta pitää saada pisteitä, mielellään ne kaikki kolme. Erittäin tärkeä peli edessä. Edellisestä HJK-pelistä jäi hyvät fiilikset, vaikkei täyttä pottia siitä saatukaan. Se luo hyvät lähtökohdat sunnuntain peliin, KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä kertoo.

- Taisteluhenki joukkueessa on hyvä. Niin pitkään kun mahdollisuuksia on, niin täysillä mennään. Katsotaan sitten kauden päättyessä mihin se riittää. Olemme harjoitelleen erittäin hyvin niitä asioita mitä haluamme kentällä nähdä ja toivottavasti tämä näkyy myös sunnuntaina, Risu päättää.

KTP:n kokoonpanosta puuttuu pelikiellon takia toppari Nosh A Lody. Joukkueella on lisäksi muutama pikku kolhu. Ainakin Sasha Anttilaisen pelaaminen on epävarmaa. HIFK:n sairastupa ammottaa tyhjyyttään ja joukkueella ei ole loukkaantumisista johtuvia poissaoloja,

Kotkassa tehdään tavallaan historiaa, sillä ottelussa nähdään ensimmäistä kertaa normaalin tuomarinelikön lisäksi ns. päätytuomarit.


FC KTP - HIFK Arto Tolsa Areenalla sunnuntaina 4.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia