AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.38 // 26.9.2015

IFK Mariehamn vei Suomen Cupin

IFK Mariehamn vei Suomen Cupin

Grönvitt juhli historiallista mestaruutta. (Kuva: Juha Tamminen)

Valkeakosken Tehtaan kentällä nähtiin värikäs Suomen Cupin finaali. Sen vei nimiinsä yli 3000 katsoja edessä IFK Mariehamn, kun Inter kaatui 2-1.

Ottelun 38. minuutilla IFK Mariehamnin Duarte Tammilehto sai toisen varoituksen. Näin ahvenanmaalaiset joutuivat loppupeliksi yhden miehen vajaalle.

Vajaalla pelaaminen ei saarelaisia haitannut, sillä joukkue siirtyi johtoon juuri ennen taukoa. IFK sai nopealla hyökkäyksellä Interin puolustuslinjan sekaisin ja Diego Assis pääsi laukomaan saksipotkulla IFK:n johtoon.

Toinen puoliaika lähti liikkeelle tasaisissa merkeissä. IFK:n nopea suunnanmuutospeli tuotti tulosta 58. minuutilla. Dever Orgill antoi tarkan keskityksen ja Assis puski alakulmaan ottelun toisen maalinsa.

Pari minuuttia ennen täyttä aikaa Inter vihdoin onnistui. Guy Gnabouyou nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja toi toivoa Interin leiriin. Inter loi hurjan paineen loppuhetkillä, mutta tasoitusta turkulaiset eivät vain saaneet aikaan. Näin IFK Mariehamnin leirissä päästiin juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä cup-mestaruutta.

Lisää uutisia