AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 19.9.2015

​Ennakko: KuPS-Ilves

​Ennakko: KuPS-Ilves

KuPS ja Ilves iskevät toistamiseen yhteen tällä viikolla. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS ja Ilves kohtaavat toisensa sunnuntaina toistamiseen vain muutaman päivän sisällä. Nyt joukkueet kohtaavat Savon Sanomat Areenalla.

Torstaina Tammelan iltavaloissa pelattu tasainen vääntö päättyi Ilveksen 1-0-voittoon, kun luottopuolustaja Heikki Aho teki voittomaalin lisäajalla. Heinäkuussa Tammelassa pelatussa ottelussa Ilves voitti KuPSin niin ikään numeroin 1-0 ja silloin Tomi Petrescu laukoi toisella jaksolla voittomaalin rankkarista.

- Tässä on ehdottomasti tällaista Kuopio vs. Tampere -meininkiä. Tällaista playoff-henkeä! Hieno pelata vanhaa seuraani vastaan pari matsia peräkkäin, kommentoi Ilveksen keskikentän päällikkö Jussi Kujala.

Muutenkin on kovin tasaista, sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet Veikkausliigassa 27 ottelua ja molemmilla on kasassa 34 sarjapistettä. KuPS on paremman maalieron vuoksi seitsemäntenä ja Ilves kahdeksantena. Molempien joukkueiden tolppien välissä häärää myös kova teräsmies, sillä niin KuPS-molari Tomi Maanoja kuin myös Ilves-molari Mika Hilander ovat pelanneet kaikki kauden 27 sarjamatsia alusta loppuun.

Viime torstain kohtaamisen yksi kulminaatiopiste nähtiin avausjakson lopussa, kun kuopiolaisten Ebrima Sohna otti toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun. Ja lopulta Ilves nousi kuin nousikin kotivoittoon pelattuaan koko toisen jakson miesylivoimalla.

- Jo aiemmin talvella me olemme läpikäyneet ajatusta vajaalla pelaamisesta ja sitä, että puolustamisen lisäksi pitää pystyä myös hyökkäämään vajaalla. Roolit käytiin rauhassa läpi tauolla kopissa ja me pelasimme erittäin hyvin vajaalla. Ilves pidettiin hyvin pois paikoilta. Lopputulos harmittaa, erittäin huonosti me puolustimme lopun erikoistilanteessa, KuPS-luotsi Marko Rajamäki harmittelee.

KuPS-joukkue veti lauantaina viimeistelyharjoitukset, joiden yhteydessä varmistettiin pelaajien pelikunto sunnuntain ottelua varten. Keskikenttäpelaaja Ebrima Sohna katseli siis Tampereella punaista korttia joutuen kahden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Puolustaja Stephen McCarthy ei pelaa sunnuntaina.

Helmikuussa polvensa pahasti loukannut Ilves-hyökkääjä Henry Chidozie Ugwunna teki torstain kohtaamisessa paluun kentille, kun mies vaihdettiin kehiin toisella jaksolla. Puolustaja Antti Koskinen on ollut toinen pitkäaikaispotilas ja myös hänet saatetaan nähdä kokoonpanossa lähiaikoina. Takareisiongelmista kärsinyt keskikentän yltiörauhallinen pallovarmuusmestari Eero Korte on vielä iso kysymysmerkki pelaamisen suhteen. Torstain ottelussa korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa ollut Lauri Ala-Myllymäki sen sijaan palaa kokoonpanoon.


KuPS - Ilves sunnuntaina 20.9. kello 16.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata osana Ylen Futiskierros-lähetystä. Ottelu on nähtävillä suorana myös IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia