vko.34 // 30.8.2015

​Ilves nappasi HJK:n päänahan (Ilves-HJK 1-0)

Tomi Petrescu nousi Ilveksen sankariksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kova kotivire sai jatkoa sunnuntaina, kun sarjakärki HJK kaatui Tammelassa Tomi Petrescun osumalla 1-0 (1-0).

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Ilves sai luotua ensimmäisen puolivaarallisen hyökkäyksen 11. minuutilla, kun ottelun parhaana pelaajana täysin ansaitusti valittu Jussi Kujala pääsi laukomaan paristakymmenestä metristä. Laukaus oli kuitenkin tuhnu ja HJK-molari Thomas Dähnellä oli helppo työ liimata.

Heti minuuttia myöhemmin HJK:n Ousman Jallow puski boxista, mutta taas kerran nollapelin torjunut miesmuuri Mika Hilander nyrkkeili pallon upeasti kulmaksi. HJK:lle aiheutui hankaluuksia heti alkuun, kun nimimiehet Rasmus Schuller ja Markus Heikkinen jouduttiin ottamaan vaihtoon loukkaantumisten vuoksi.

Sitten puolen tunnin kohdalla loppuunmyyty Tammela sai haluamansa! Kapteeni Antti Hynynen suoritti uskomattoman viheriöpujottelun oikealla laidalla laitattaen HJK-puolustuksen umpisolmuun. Syöttö maalille, missä Jaakko Juuti laukoi ja Dähne torjui, mutta Tomi Petrescu tökkäsi pallon maaliin ja koko Tammela juhli riehakkaasti.

Muutama minuutti myöhemmin Ilveksen senegalilaishyökkääjä Mamadou Diouf huudatti kotiyleisöä laukomalla pienimuotoisen saksipotkun ahtaasta paikasta maalinedustalta. Veto sujahti kuitenkin yli. Ja vielä aivan avausjakson lopussa Ilves oli enemmän kuin lähellä lisätä johtoaan, kun Eero Kortelle pelattiin namupaikka boxista. Nosto meni kuitenkin ylärimaan hipoen yli.

HJK hallitsi toisen jakson alkua ja Ilves oli hieman unelias. Kummassakaan päässä ei nähty vaarallisia maalipaikkoja. Sitten 65. minuutilla nähtiin myös ikävä yhteentörmäys. Mahtavan ottelun pelannut Ilves-kapteeni Hynynen hyökkäsi röyhkeästi oikealta laidaltaan törmäten HJK-puolustukseen. Hynysen naamaan tuli kova tälli ja mies jouduttiin vaihtamaan verta vuotavana pois kentältä.

Toinen jakso jatkui helsinkiläisten hienoisessa hallinnassa, mutta Ilveksen joukkuepuolustaminen oli jälleen todella vahvaa. Paras maalipaikka avautui kuitenkin Ilvekselle, kun vakuuttavan ottelun taistellut Juuti kikkaili oikealla laidallaan ja laukoi tulisesti kohti maaliedusruuhkaa. Pallo kimposi Ilves-toppari Heikki Ahosta kohti maalia, mutta suoraan Dähnen syliin.

HJK ei saanut lopulta juuri minkäänlaista takaa-ajoa aikaiseksi ja näin Ilvekselle upea 1-0-kotivoitto.