AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 22.8.2015

​Ennakko: KuPS-FC KTP

​Ennakko: KuPS-FC KTP

Kuopion Palloseuran tiivis Veikkausliigakausi jatkuu jälleen sunnuntai-iltana Savon Sanomat Areenalla.

Ohjelmassa on 22. sarjakierroksen kotiottelu, jossa KuPSia vastaan asettuu lujasti taisteleva ja periksiantamaton liiganousija FC KTP. Savonia AMK toimii kello 18.30 alkavan kotipelin otteluisäntänä.

KuPS-joukkueella on parhaillaan menossa elokuun tiivistahtinen ottelusuma. Joukkue viettää perjantaina lepopäivää. Lauantaina kokoonnutaan viimeistelyharjoituksiin, joissa tarkastetaan pelaajien vireystila ja pelikunto sunnuntaita varten. Pelikiellossa ei ole tällä hetkellä ketään.

Avainasia tulee olemaan se, miten energiataso ja pelin syke pystytään pitämään niin korkealla tasolla kuin neljässä-viidessä viime pelissä on tehty. Kuopiolaisten hyökkäyspeli oli IFK-ottelussakin vauhdikasta.

- Me olemme pelanneet aktiivista ja hyvää peliä RoPS-ottelusta lähtien. Tason ylläpito on nyt se isoin juttu. Kun pelaamme jatkossakin hyvin ja aktiivisesti hyökkäyssuuntaan, tuo se meille maaleja ja voittoja, päävalmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

Lauantaisten viimeistelyharjoitusten jälkeen tavoitettu KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä toteaa joukkueensa lähtevän pitkälle vierasreissulle sama positiivinen ilme päällä, mikä on ollut kahdessa edellisessä kamppailussa.

- Nämä viimeiset tulokset eivät ole tulleet itsestään, olemme tehneet joukkueena ison työn tämän eteen. Haluamme jatkaa samalla suoritustasolla tästäkin eteenpäin, Ristilä toteaa.

- Lyhyellä aikavälillä on koetettu palautua mahdollisimman hyvin ja vähän olemme katsoneet, mitkä ovat KuPSin vahvuudet ja missä on meidän paikka iskeä. Paljon ei kuitenkaan ehdi pelien välissä tekemään.

Rajamäki puolestaan on erityisen tyytyväinen nuorten pelaajien vahvaan tulemiseen. Taitava keskikenttäpelaaja Antti-Ville Räisänen pääsi IFK-ottelussa tekemään oman onnistuneen Veikkausliigadebyyttinsä. Nuoret taiturit Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen jatkavat väkeviä esityksiään illasta toiseen.

- Nuorten lisäksi keskikenttäpelaaja Patrick Poutiainen on tullut vahvasti takaisin kokoonpanoon poissaolonsa jälkeen. Joukkueessa on paljon muitakin hyviä onnistujia ja mielestäni me pelaamme aika tasaisesti tällä hetkellä, valmentaja iloitsee.

KTP joutuu muuttamaan hieman peliryhmitystään, sillä kokoonpanosta ovat poissa pelikieltojen takia Shane McFaul sekä Juuso Salonen. Loukkaantuneiden kirjoissa ovat Samuli Kaivonurmi sekä poskiontelon tulehdusta poteva Emerik Grönroos. Lisäksi nuorisokaksikko Kilpeläinen-Pasi ovat mahdollisesti Kouvolan Susien kokoonpanossa sunnuntaina.

KuPS - FC KTP ja muutkin Veikkausliigaottelut löytyvät uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon. Vakion sivuille pääset tästä linkistä.


KuPS - FC KTP Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 23.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia