vko.28 // 13.7.2015

IFK M kiri pisteen (FC Inter-IFK Mariehamn 1-1)

Maanantain ainut Veikkausliigaottelu pelattiin Turussa, kun FC Inter ja IFK Mariehamn tasasivat pisteet 1-1 (1-0)-tuloksella.

Ottelun alku oli vauhdikas, sillä jo toisella minuutilla IFK:n Dever Orgill pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin.

Inter ei jättänyt omaa paikkaansa käyttämättä. Kaan Kairinen antoi kierteisen vapaapotkun IFK:n maalille, josta Juuso Hämäläinen jatkoi sen maaliin. Maali oli Hämäläisen ensimmäinen tällä kaudella.

Interin maali jäi lopulta ensimmäisen jakson ainoaksi, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon. Vierailta muulinpotkuinen Petteri Forsell pääsi laukomaan muutaman kerran vapaapotkusta laihoin tuloksin.

Inter sai pallon vielä toistamiseen maaliinkin, mutta Solomon Duah oli ehtinyt tilanteessa paitsioon. Ottelun tauolle mentiin näin ollen pallollista peliä hallinneen Interin 1-0 johdossa.

Myös toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Interin Guy Gnabouyou pääsi puolittain läpi 50. minuutilla, mutta hänen laukauksen torjui jaloillaan IFK:n maalivahti Otso Virtanen. Minuuttia myöhemmin IFK sai paikan, mutta Magnus Bahne venyi hyvin keskitykseen.

Joukkueiden väsyessä kentälle tuli tilaa ja sen seurauksena tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Tunnin kohdalla IFK:n Amos Ekhalie pääsi laukomaan vapaasti, mutta veto meni hieman ohi.

Interin Solomon Duahilla ja Henri Lehtosella oli omat loistopaikkansa 67. ja 71. minuutilla. Duahin ohjaus suuntaui ohi maalin, kun taas Lehtosen laukauksen torjui hyvin Virtanen.

Interille tarjottiin mahdollisuutta jälleen maalintekoon 84. minuutilla. Serge N'Gal pääsi kuin varkain läpi, mutta jäätyi lopulta yrityksessään täysin.

Kolme minuuttia myöhemmin IFK sai ottelussa ties kuinka monennen vapaapotkun. Petteri Forsell lähetti pallon maalille, josta se kimposi Josef Ibrahimille, joka laukoi sen Inter maaliin.

Inter sai lopussa vielä paineen IFK-päätyyn, mutta maalia se ei onnistunut muutamasta hyvästä paikasta huolimatta tekemään. Ottelu päättyi Interin kannalta katkerasti siis 1-1 tasapeliin.