AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 8.7.2015

Korkeakunnas: "Pystytään parantamaan"

Korkeakunnas: "Pystytään parantamaan"

Toke uskoo jatkomahdollisuuksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti taistelee torstaina Elfsborgin vieraana jatkopaikasta Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Lahdessa päädyttiin viikko sitten 2-2-tasapeliin. Kuhnurit pelasivat tasapäisen ensimmäisen osaottelun Elfsborgia vastaan, mutta parantamisen varaa jäi. Maanantaina Lahti otti tärkeän kotivoiton SJK:sta lukemin 1-0.

- Voittamisen jälkeen elämä on helpompaa, se vapauttaa tunnelmaa. Edellisessä kohtaamisessa Elfsborgia vastaan ei oltu meidän peliin täysin tyytyväisiä kuitenkaan. Kaikille jäi tunne, että pystytään parantamaan, päävalmentaja Toni Korkeakunnas sanoo Kuhnureitten verkkosivuilla.

- Aika tarkkaan on vastustaja analysoitu. Meillä on mahdollisuudet, mutta pitää onnistua 100%. Luottavainen fiilis, all in. Ei ole hävittävää. Olemme selkeästi altavastaajia ja täällä kovat paineet, "Toke" tietää.

Lahti ei voi lähteä vieraskentälle vain puolustamaan, vaan sen on pystyttävä myös hyökkäämään monipuolisesti.

- Tilanteenvaihdoissa pitää olla hereillä ja olla vielä päättävisempiä, kun päästään nopeasti hyökkäämään. Ajoittain pitää pystyä pitämäänkin palloa. Pari viimeistä peliä on puolustettu hyvin ja se korostuu taitavaa vastustajaa vastaan, "Toke" tietää.

- Erikoistilanteissa ja nopeissa vastahytökkäyksissä on ne mahdollisuudet, Korkeakunnas jatkaa.

Näillä näkymin on mahdollisuuksien rajoissa, että Lahti pääsee peliin parhaalla miehistöllään.

- (Henri) Toivomäki on täydessä pelikunnossa. (Pekka) Lagerblom veti eilen omiaan ja hänen pelikuntonsa ratkeaa myöhemmin, Korkeakunnas päättää.

Lisää uutisia