AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 7.7.2015

​SJK tiistaina kohti Islantia

​SJK tiistaina kohti Islantia

SJK suuntaa Islantia kohti. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkustaa tiistaina Islantiin, jossa se kohtaa torstaina Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa isäntäjoukkue FH Hafnarfjördurin.

Alunperin SJK:n oli tarkoitus matkustaa kaikkiin mahdollisiin europeleihinsä suoraan Seinäjoelta omalla charter-koneellaan, mutta Islantiin ei voi tulivuoriuhan johdosta matkustaa kuin tietyntyyppisillä koneilla. Tällainenkin olisi kyllä löytynyt, mutta ei sopivan kokoista tai ei millään muotoa järkevään hintaan. Siten SJK matkustaa peliin normaaleilla reittilennoilla.

Joukkueenjohto ja huolto lähtevät Islantiin jo aiemmin laittamaan paikkoja valmiiksi, pelaajisto ja muu SJK väki tulee paikalle myöhään tiistai-iltana. Keskiviikkona SJK pääsee jaloittelemaan harjoituskentälle heti aamusta ja vielä vetämään viralliset valmistavat harjoitukset ottelun kenttänä toimivalla Kaplakrikin stadionilla keskiviikkoiltana. Ottelu alkaa paikallista aikaa torstaina 9.7. klo 19.15. Islannissa aika on kolme tuntia Suomea jäljessä, joten Suomen aikaa avauspotku on klo 22.15.

SJK pääsee otteluun terveellä ryhmällä, sillä vain Marco Matrone ei ole pelikuntoinen. Maanantain Veikkausliigaottelussa SJK lepuutti avainmiehiään ja antoi peliaikaa vähemmän pelanneille. Muun muassa maalivahti Mihkel Aksalu, Richie Dorman, Mehmet Hetemaj ja Zeljko Savic katselivat maanantain kamppailun sivusta. Peliaikaa puolestaan sai Henri Aalto, Juho Lähde ja vasta 17-vuotias Emil Lidman. Siten myös he ovat täydessä pelikunnossa ja käytettävissä torstaina Islannissa.

FH - SJK otteluparin voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan otteluparista FK Laci (Albania) - Inter Baku (Azerbaidjan). Toinen kierros pelattaisiin 16. ja 23. heinäkuuta. UEFA vahvistaa tarkemmat pelipäivät ja ajat vasta kun 1. karsintakierros on pelattu.

Lisää uutisia