AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 20.6.2015

​Kotkassa Suomen modernein tekonurmi

​Kotkassa Suomen modernein tekonurmi

Arto Tolsa Areenalla on viimeisen teknologian mukainen tekonurmi. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP pääsi omalle Arto Tolsa Areenalleen vasta Veikkausliigakauden jo alettua, mutta nyt alla on todella moderni alusta.

Toukokuussa Kotkan Arto Tolsa Areenalle asennettu tekonurmi on uusinta uutta Suomen mittakaavassa. Eroja aiemmin käytettyihin tekniikoihin löytyy sekä pinnalta että sen alta.

— Tätä ei ole vielä missään muualla Suomessa, mutta on yleisesti Euroopassa käytetty tapa, sanoo asennustyön valvojana ollut Kotkan liikuntapalvelupäällikkö Mikko Rantala Kymen Sanomissa.

Suomen Palloliiton jalkapallonurmien hoito-ohjeen mukaan tekonurmikentällä voidaan saavuttaa vuositasolla jopa noin kymmenkertainen käyttöaste luonnonnurmeen verrattuna.

Silti luonnonnurmelle löytyy vielä kannattajansa. Vanhan liiton luonnonnurmimieheksi tunnustautuu vuosikymmeniä Kotkassa kenttiä hoitanut Kari Kanerva, joka jää eläkkeelle kesän jälkeen.

— Täällä oli aikoinaan Pasi Rautiainen valmentamassa. Hänellä oli tapana sanoa, että luonnonnurmen tuoksu tuo sen jalkapalloilun fiiliksen, Kanerva sanoo.


FC KTP - KuPS Arto Tolsa Areenalla maanantaina 22.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia