AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2015

​Ennakko: FC Lahti-HIFK

​Ennakko: FC Lahti-HIFK

FC Lahti kohtaa keskiviikkona hyvävireisen HIFK:in kotikentällään Kisapuistossa.

Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas tuntee HIFK:in kuin omat taskunsa. HIFK:in päävalmentaja Jani Honkavaara on ollut aikanaan Korkeakunnaksen apuvalmentajana FC Viikingeissä.

- Odotan ottelua mielenkiinnolla. Siellä on tusinan verran entisiä valmennettavia. Viikottain ollaan "Honsun" kanssa tekemisissä, tunnetaan toisemme hyvin. Mielenkiintoinen kamppailu luvassa. HIFK on päässyt hyvään vauhtiin, viisi tappiotonta ottelua alla. Hyvähenkinen, juoksuvoimainen ja ererginen ryhmä. Ei minua ole yllättänyt, että ovat pärjänneet. Tiedetään, mitä on odotettavissa. Pelataan omilla vahvuuksilla ja sitten ollaan vahvoilla, Korkeakunnas sanoo FC Lahden sivuilla.

Lahti keräsi kolmen ottelun mittaiselta vieraskiertueelta neljä pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Saldo ei tyydytä Kuhnureita alkuunkaan.

- No ei tietenkään. Se oli hyvin erikoinen putki. Ensin erinomainen Kuopio-reissu. Sitten oikein heikko Tampereen keikka, eikä Kotkassakaan saatu ihan parasta irti. Paremmin pelattiin kuin Tampereella, mutta vieläkin rohkeammin olisi pitänyt pelata. Ei ketään tyydytä, eikä kokonaisuutena alkukausikaan. Jokainen on odottanut parempaa, Korkeakunnas tietää.

HIFK puolestaan on hyvässä putkessa, sillä joukkue on seilannut viisi edellistä Veikkausliigaotteluaan tappioitta. Kolme voittoa ja kaksi tasapeliä käsittävä putki on nostanut samalla joukkueen taulukon ylemmälle puoliskolle.

HIFK:n Eero Peltonen odottaa keskiviikon Lahti-ottelusta tasaväkistä.

– FC Lahti on alisuorittanut alkukaudesta. Vastaan tulee varmasti todella hanakasti taisteleva poppoo, joka haluaa voittaa kotiyleisönsä edessä. Lahti-ottelun teeseinä toimivat ihan perus jalkapallojutut: kenttätasapaino, luuta syliin ja palloa reppuun, Peltonen kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Helsinkiläiset ovat kierrättäneet kokoonpanoaan vahvasti ja myös onnistuneet tässä hyvin. Tuloksia on tullut ja kuormitus ei ole kellekään kasvanut liian suureksi.

Lahden terveystilanne on varsin erinomainen.

- Pitää koputella päätä, sillä näillä näkymin kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Pekka Lagerblom oli tänään ensimmäisen kerran harjoituksissa, joten ei varmastikaan suoraan avaukseen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa. Huomenna tehdään lopulliset päätökset, pieniä muutoksia luvassa. Halutaan paras mahdollinen avaus kentälle, "Toke" kertoo.


FC Lahti-HIFK Lahden Kisapuistossa keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia