AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 24.5.2015

HJK vei kärkikamppailun (SJK-HJK 1-2)

HJK vei kärkikamppailun (SJK-HJK 1-2)

SJK meni lähes ennätysyleisön edessä johtoon Akseli Pelvaksen maalilla. Vieraiden tasoituksen teki Demba Savage ja voittomaalin Atomu Tanaka. HJK siirtyi 2-1-voiton myötä sarjan kärkeen.

SJK:n pelissä näkyi alussa kärkiottelun mukana tuoma jännitys ja hermostuneisuus. Kolmannella minuutilla Cedric Gogoua menetti pallon keskialueella Rasmus Schüllerille. Pallo tuli Atomu Tanakalle, joka syötti välittömästi Mike Havenaarin puolittaiseen läpiajoon. Hollannin liigassakin maaleja mättänyt japanilaiskolossi laukoi boksin rajalta hiukan ohi takakulmasta. 13. minuutilla Gogoua ei onnistunut pysäyttämään Tanakaa vasemmalla laidalla. Tanaka eteni boksiin ja keskitti takatolpalle Havenaarille. Havenaarin pusku ei onnistunut, mutta seurauksena oli kuitenkin kulmapotku. Erfan Zeneli antoi kulmapotkun vitosen viivalle Havenaarille, mutta hän ei saanut riittävästi voimaa puskuun ja Mihkel Aksalu torjui helposti.

18. minuutilla Tanaka pääsi Zeljko Savicin hiukan huolimattomaan syöttöön väliin ja laukoi boksin rajalta, mutta Aksalu torjui näyttävästi. Puolen tunnin kohdalla SJK sai kulmapotkun, jonka Demba Savage kuitenkin pystyi purkamaan ja pallo tuli keskikentälle Savicille. Savic syötti Richard Dormanille ja siitä lähti liikkeelle 12 perättäisen syötön sarja, joka päättyi Wayne Brownin keskitykseen pilkun tuntumaan, josta Akseli Pelvas laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maali oli Pelvakselle kauden toinen. Pelvas onnistui entistä seuraansa vastaan myös viime kaudella.

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:n hallintaa, mutta maalin myötä SJK pääsi peliin mukaan ja lisämaalitkin olivat lähellä. Dorman laukoi vaarallisesti vajaasta paristakymmenestä metristä, mutta Daniel Örlund torjui kulmapotkuksi. Dormanista tuli tämän ottelun myötä eniten minuutteja SJK-paidassa sarjaotteluissa pelannut pelaaja. Lisäajalla Jussi Vasara laukoi boksin rajalta matalan kudin ja pallo meni vain hiukan ohi maalin.

HJK tuli tasoihin heti toisen puoliajan alussa. Zenelin erinomainen vapaapotku tuli takatolpalle, josta Demba Savage pääsi iskemään ilman vartiointia pelin 1-1:een. Tämän jälkeen HJK hallitsi ottelua, mutta varsinaisia maalipaikkoja sillä ei ollut. Vartti ennen loppua SJK antoi hiukan liikaa tilaa Atomu Tanakalle ja japanilainen käytti sen tylysti hyväkseen. Tanakan komea kääntölaukaus vajaasta 20 metristä meni oikeaan alakulmaan ja HJK siirtyi johtoon.

80. minuutilla Timo Tahvanainen nousi hyvin pakin tontilta ja ohitti Demba Savagen ja Robin Lodin. "Tahvis" laukoi kohti etukulmaa ja Daniel Örlund torjui kulmapotkuksi. Wayne Brownin kulmapotkusta seurasi pienimuotoinen hässäkkä maalille, mutta HJK:n puolustus onnistui purkamaan. Hetkeä myöhemmin Mike Havenaar pääsi yksin läpi, mutta Mihkel Aksalu nollasi hänen maalintekoaikeensa. 87. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta Tucolle, jonka pusku suuntautui suoraan Daniel Örlundin syliin.

Pian tämän jälkeen Mike Havenaarilla oli jälleen erinomainen maalipaikka. Erfan Zeneli teki hienon esityön, mutta Havenaarin laukaus jäi heppoiseksi. Lopulta HJK voitti ansaitusti ja johtaa sarjaa nyt neljän pisteen erolla SJK:hon, jolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Lisää uutisia