vko.20 // 21.5.2015

Jarolle tärkeä voitto (VPS-FF Jaro 1-2)

Jaro nousi Vaasassa toisella jaksolla 2-1 (0-1)-voittoon Vaasan Palloseurasta. Juho Mäkelä vei vaasalaiset ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta Ilja Vaganov ja Serge Atakayi ratkaisivat toisella jaksolla voiton Jarolle.

Aurinkoinen ilta Hietalahden Jalkapallostadionilla synkkeni kotijoukkueen osalta toisella puoliajalla, kun 1-0-johto vaihtui 1-2-tappioon. Ratkaisijan roolissa toimi vasta 16-vuotias Serge Atakayi, joka oli vahvasti mukana molemmissa vierasjoukkueen osumissa.

Edes Jaron keskikenttäpelaajan Walter Mooren ulosajo 86. peliminuutilla ei auttanut enää Vepsua maalien muodossa, vaikka paine oli kova.

VPS jatkoi Jaroa vastaan siitä, mihin oli sunnuntain HJK-pelissä jäänyt: aggressiivisesti hyökäten ja tiiviisti puolustaen. Ensimmäisen osuman se onnistuikin värkkäämään jo 26. peliminuutilla, kun Teemu Honkaniemen syöttö tavoitti Juho Mäkelän, joka laukoi pallon tarkasti ohi Jaro-maalivahti Emil Öhbergin.

VPS:n paine jatkui aina taukovihellykseen saakka, eikä toinenkaan osuma ollut kaukana. Eero Tammisen ja Timi Lahden yritykset pelasti kuitenkin Jaro-maalin ylärima.

Toisella puoliajalla Vepsun ote kuitenkin katosi hetkeksi, ja Jaro painoi päälle iskien kaksi osumaa lyhyen ajan sisään. Varsinkin tauon jälkeen kentälle vaihdettu Serge Atakayi toi oikealla laidallaan vieraiden peliin lisävirtaa. Veikkausliigahistorian nuorin maalintekijä jatkoi siitä, mihin HIFK-pelissä jäi, sillä kongolainen oli vahvasti mukana molemmissa Jaron osumissa.

Tasoitusmaalissa vikkelä Atakayi hankki joukkueelleen kulmapotkun, josta Jaro onnistui. Pallo pomppi aikansa maalinedustalla, jonka jälkitilanteesta Ilya Vaganov jysäytti pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin. Voitto-osumassa Atakayi toimi itse maalintekijänä, kun Walter Mooren tarkka keskitys löysi miehen takatolpalta.

Paikallisderbyä seurasi Hietalahdessa 2743 katsojaa.