vko.19 // 17.5.2015

Kotkassa ei nähty maaleja (FC KTP-SJK 0-0)

KTP nappasi yhden pisteen sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen.)

FC KTP ja SJK pelasivat sunnuntaina maalittoman tasapelin Kotkassa.

Mihkel Aksalu pelasi kauden kuudennen nollapelinsä, kun SJK piti maalinsa koskemattomana Kotkassa. Helppoa se ei ollut, sillä kotijoukkue KTP oli pelissä lähempänä maalintekoa kuin vierailija. Aksalu ja SJK:n puolustus kuitenkin kesti ja niin pisteet tasattiin maalittomalla 0-0 tuloksella.

13. minuutilla Richard Dormanin syöttö tavoitti Bahrudin Atajicin, joka pääsi vastakkain KTP-vahti Jere Pyhärannan kanssa. Atajic ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Pyhärantaa. KTP oli lähellä siirtyä johtoon 44. minuutilla. KTP:n kulmapotkusta syntyi maalille kova hässäkkä ja Nosh A Lody pääsi puskemaan, mutta Timo Tahvanainen pelasti maaliviivalta.

66. minuutilla Mehmet Hetemaj joutui rikkomaan Tamas Gruborovicsia rankkarialueen rajalla. Valeri Minkenen antoi vaarallisen vapaapotkun ja Juho Lehtonen pääsi puskemaan. Mihkel Aksalu torjui puskun kulmapotkuksi. Pari minuuttia myöhemmin pallo pyöri jälleen vaarallisesti SJK:n maalin edessä, mutta SJK:n puolustus sai purettua. Seuraavalla minuutilla Gruborovics pääsi laukomaan vitosen viivalta, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Aksalu torjui helposti.

Paine SJK:n maalilla jatkui. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Marcus Heimonen antoi vapaapotkun ja Giorgi Ositashvili pääsi puskemaan takatolpalta, mutta pusku suuntautui ohi maalin. Hetkeä myöhemmin Gruborovics pääsi laukomaan boksissa, mutta Aksalu torjui jälleen. Maalit jäivät lopulta tekemästtä ja pisteet jaettiin.