AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 16.5.2015

​Ennakko: FC Lahti-RoPS

​Ennakko: FC Lahti-RoPS

FC Lahti saa RoPSin vieraakseen (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti kohtaa sunnuntaina Kisapuistossa klo 17.00 alkaen Juha Malisen luotsaaman RoPSin.

RoPS aloitti kautensa heikosti häviämällä kolme ensimmäistä otteluaan, mutta on sen jälkeen onnistunut voittamaan neljä kertaa peräkkäin.

- Hyvin he ylhäältä prässäävät, yrittävät tappaa vastustajan pelinrakentelun ja ovat onnistuneet siinä viime aikoina hyvin. Aggressiivinen joukkue. Jos he eivät kerkeä prässiin, vetäytyvät tiiviiksi ja puolustavat hyvin. Erikoistilanteet ovat vaarallisia, RoPS on onnistunut niissä hyvin. Jos eivät suoraan ole saaneet maalia, niin heti jälkitilanteista. Kurinalainen ryhmä, jonka itseluottamus on kasvanut peli peliltä. Selkeä DNA tällä joukkueella on, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas arvioi vastustajaa.

RoPS-valmentaja Juha Malisen mukaan RoPS matkaa mielellään Kisapuistoon kohtaamaan FC Lahden, vaikka tietääkin että edessä on melkoinen haaste.

- Kisapuisto on vierailijalle niitä pahimpia paikkoja Suomessa ja kova haaste erityisesti näin keväisin, kun kentän kunto ei ole paras mahdollinen. Mielellään kuitenkin lähdemme Lahtea haastamaan, siellä on vastassa hyviä pelaajia ja hyvä joukkue, Malinen miettii huomenna edessä olevaa koitosta.

Veikkausliigassa pelataan kuuden päivän sisään kolme ottelua, joten nyt katsotaan miten mm. joukkueilla pelaajarotaatio toimii.

- Lahdella on etulyöntiasema siinä suhteessa, että heillä kokeneempi ja fyysisesti vahva joukkue ja vaihtoehtoja kentälle enemmän. Viime pelissä heillä oli vaihdossa mm. sellaiset miehet kuin Rafael, Ristola ja Ääritalo, RoPS-luotsi laskee.

Pelaajatilanne on lahtelaisittain ottelun alla loistava.

- Muutoksia varmaankin tulee. Tilanne on erinomainen, voidaan kierrättää pelaajia otteluruuhkassa. Poikkeuksellisen hieno minun valmentajanuralla, Korkeakunnas iloitsee.

Myös RoPSilla on käytössään paljon erilaisia kenttävaihtoehtoja, kun toppari Jarkko Lahdenmäki on nyt täydessä pelikunnossa.

- Kun Jarkko on nyt taas täydessä pelikunnossa, se tuo meille lisää vaihtoehtoja pelaamiseen. Se mahdollistaa mm. 3-5-2-pelisysteemin käyttämisen, toteaa Juha Malinen tyytyväisenä.


FC Lahti - RoPS Kisapuistossa sunnuntaina 17.5. kello 17.00. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia