AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2015

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Kauden ensimmäinen Pohjanmaan derby SJK:n ja VPS:n välillä pelataan torstaina 14.5. kello 14.00 Seinäjoen Keskuskentällä.

Kahden rakkaan vihollisen ja naapurikaupunkien kohtaaminen on yksi kauden kohokohtia, eikä näitä otteluita todellakaan kannata missata. Tunnelmaa ja tunnetta ei tule puuttumaan.

- Paikallispeleissä on ihan oma latauksensa, eikä oikeastaan sarjataulukoilla ole mitään merkitystä. Aika kovia pelejä nämä on ja merkkaavat todella paljon faneille ja kaupungille, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa sivuilla.

Pari ottelua loukkaantumisen vuoksi huilannut ruotsalaishyökkääjä Bahrudin Atajic on taas pelikunnossa ja käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Marco Matrone ja Jesse Sarajärvi on edelleen sivussa. Muuten koko muu ryhmä on ehjänä ja kunnossa.

SJK kaatoi viime maanantaina Keskuskentällä KuPS:n suurinumeroisesti 5-0, mutta pitkiä juhlia ei ole vietetty, vaan valmistautuminen tähän otteluun alkoi välittömästi tuon ottelun jälkeen.

- Tiedämme että paikallispeleissä ei sarjataulukot tai kuntopuntarit merkkaa. Mutta me valmistaudutaan tähän kuten muihinkin otteluihin. Totta kai pitää muistuttaa pelaajia että ne tiedostaa että tämä on se peli mikä merkkaa ehkä faneille kaikkein eniten. Että täytyy lyödä kaikki joukkueen ja seuran puolesta. Mutta muuten meillä on ihan normaali valmistautuminen tähän otteluun, painottaa Valakari.

VPS on aloittanut kauden viidellä tappiolla, SJK puolestaan kipusi maanantaina sarjataulukon kakkospaikalle, kun se murskasi KuPSin peräti 5-0.

- Jos tämä peli ei sytytä meitä, ei mikään. Meillä on ollut vaikea alkukausi. Nyt tarvitaan herätystä, ja tämä on hyvä sellainen, VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen uskoo vaasalaisten verkkosivuilla.

Maanantaisessa HJK-ottelussa pohkeensa krampanneet Tony Björk ja Admir Catovic ovat Huttusen mukaan isoja kysymysmerkkejä, joten heidän pelaamisensa torstaina on epävarmaa. Poissa kokoonpanosta ovat loukkaantumisten takia Steven Morrissey, Karl-Filip Eriksson ja Jerry Voutilainen sekä Denis Abdulahi, jonka korttitili täyttyi edelliskamppaillussa.

- Meiltä löytyy penkiltä tuoretta voimaa. Muun muassa Jesper Engström, Thomas Kula, Loorents Hertsi ja Timi Lahti ovat huilanneet, Huttunen sanoo.

Rotaatiota onkin luvassa, sillä VPS:llä on ohjelmassa tällä viikolla peräti kolme ottelua, kun se päättää viikkonsa sunnuntaina kotipeliin HJK:ta vastaan.

Viime kaudella Pohjanmaan herruuden vei nimiinsä SJK.

- Viime vuonna lähdettiin suosikkina, mutta nyt altavastaajana. Näissä syke nousee enemmän niin katsomossa kuin kentälläkin, Huttunen hehkuttaa.

SJK-VPS Seinäjoen Keskuskentällä torstaina 14.5. kello 14.00 alkaen. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia