AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 28.4.2015

HJK ja KTP pitkästä aikaa vastakkain

HJK ja KTP pitkästä aikaa vastakkain

KTP haastaa HJK:n. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n ja FC KTP:n edellisestä kohtaamisesta pääsarjatasolla on kulunut jo yli 30 vuotta. Kausi 1983 päättyi KTP:n tippumiseen Mestaruussarjasta HJK:n ollessa sarjassa tuolloin neljäs. Nyt joukkueet iskevät yhteen keskiviikkona Sonera Stadiumilla.

Joukkueiden kohtaamiset ovat vuosien saatossa olleet aina värikkäitä ja tapahtumarikkaita.

Seurojen kesken on tietynlainen viha-rakkaus-suhde, mikä näkyy aina kentällä. Joukkueet ovat kohdanneet tämän kalenterivuoden puolella kahdesti Liigacupissa.

Ruonalan hallissa päädyttiin pyöreisiin 0-0 numeroihin ja hieman myöhemmin pisteet jaettiin Talin hallissa, tällä kertaa lukemat olivat 2-2. Tuossa ottelussa KTP:n maalit merkittiin Valeri Minkeselle sekä Samuli Kaivonurmelle.

Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole lähtenyt täysin toivotulla tavalla käyntiin.

KTP:llä on allaan tasapelit Lahdesta ja Tampereelta sekä kotitappio Kuopion Palloseuralle.

Helsinkiläisryhmä aloitti Liigan komealla 1-3 vierasvoitolla Rovaniemellä, mutta sen jälkeen on tullut kaksi 1-1 tasapeliä Lahtea sekä paikallisvastustaja IFK:ta vastaan.

KTP:n kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Joel Mero (alaraajavamma) sekä Aleksi Tarvonen (mykoplasma).

Edellisellä kierroksella Klubi tasasi Stadin derbyssä pisteet HIFK:n kanssa ja samaan aikaan KTP saalisti tasapelipisteen Tampereella Ilveksen vieraana. Tiukkoja kamppailuja Veikkausliigakauden ensimmäisissä peleissä käynyt KTP ei varmasti tule olemaan helppo vastus Klubille.

– Heillä on joukkue, jossa on paljon järkeviä pelaajia, HJK:n keskikenttäpelaaja Guy Moussi miettii HJK:n sivuilla.

Viisi pistettä kolmesta ensimmäisestä Veikkausliigaottelustaan saalistaneen Klubin verkkoon on onnistuttu iskemään maali kaikissa liigapeleissä. Myös sunnuntaisessa Respect Suomen Cupin puolivälierässä FC Haka onnistui tekemään yhden maalin, vaikka Klubi etenikin välieriin 3-1 vierasvoitolla.

Demba Savagen paluu pelikentille on tullut HJK:lle erinomaiseen aikaan. Kaksi maalia sunnuntaina Hakan verkkoon iskenyt gambialainen tuo helpotusta laituriosastolla olleisiin loukkaantumisiin. Nyt tilanne Klubin laitapelaajien osastolla näyttää jo huomattavasti valoisammalta kuin pari viikkoa sitten, kun käytettävissä on Savagen lisäksi myös hyvin esiintynyt Erfan Zeneli ja hiljattain debyyttinsä Klubin paidassa tehnyt Formose Mendy. Nikolai Alho on vielä 1-2 viikkoa sivussa, joten pian Klubin pitkäaikaispotilaiden lukumääräkin on pyöreä nolla. Alho on keskiviikon ottelussa Klubin ainoa varma poissaolija.

Kaksi Veikkausliigaottelua Klubin riveissä pelannut Moussi ei ole vielä toistaiseksi maalinteossa onnistunut.

– Lahtea vastaan minulla oli kulmasta yksi paikka, mutta ei mennyt sisään. Roolini on enemmän puolustava, mutta kyllä se maalikin sieltä vielä tulee, Moussi lupaa nauraen.

HJK-FC KTP Sonera Stadiumilla keskiviikkona 29.4. kello 18.30. Voit seurata ottelua suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia